Ντ. Ιωάννου: Κανένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο

Ντ. Ιωάννου: Κανένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο

Σύμφωνα με την κ.Ιωάννου το τελευταίο διάστημα δεν έχει γίνει κανένα τεστ αντισωμάτων επομένως οι ισχυρισμοί του κ.Γιαννάκου δεν μπορούν να αποδειχθούν.

11
Σεπτεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Δεν έχει βρεθεί κανένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι σήμερα" ξεκαθαρίζει στην "Ε" η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας Ντίνα Ιωάννου απαντώντας στις αιτιάσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου αναφορικά με 10 περιπτώσεις που ελέγχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για πάνω από 200 τέτοιες περιπτώσεις πανελλαδικά βάζοντας στο κάδρο και την Κέρκυρα.Όπως τόνισε όποιος εντοπίζεται με πλαστό πιστοποιητικό θα πρέπει να απολύεται κατευθείαν γιατί παρανομεί.

Σύμφωνα πάντως με την κ.Ιωάννου το τελευταίο διάστημα δεν έχει γίνει κανένα τεστ αντισωμάτων επομένως οι ισχυρισμοί του κ.Γιαννάκου δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί πανελλαδικά για εμβολιασμούς «μαϊμού», επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τις όποιες υποψίες πλανώνται ως φήμες για το Νοσοκομείο Κέρκυρας ζητώντας από εργαζόμενους να προσέλθουν στο Ιατρείο των Εργαστηρίων για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος αντισωμάτων για Covid-19. Ο έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων είναι αυτός που αποδεικνύει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει.

"Σε τεστ αντισωμάτων υποβάλλεται όποιος το επιθυμεί από την αρχή της χρονιάς. Δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει την υποχρεωτικότητα για την διενέργεια της εξέτασης", τόνισε η κ.Ιωάννου. 

Όπως πάντως αναφέρει το έγγραφο που έχει επιδοθεί υπηρεσιακά στους εργαζόμενους, «ο έλεγχος των αντισωμάτων είναι υποχρεωτικός, έχει γίνει και γίνεται με απόφαση της Διοίκησης σε όλους τους εργαζομένους». 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ