Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Με συνεργασία, μεθοδικότητα και θέληση ολοκληρώνεται η παράδοση των Εργατικών Κατοικιών»

Στέφανος Γκίκας
26 Αυγούστου 2021 / 18:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Ιωάννη η τελετή Αγιασμού και η παράδοση των τελευταίων 12 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους τους και ο Αγιασμός του νέου οικισμού,

παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη.
Μετά το πέρας της τελετής ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:
«Σήμερα είναι μέρα χαράς, αφού ολοκληρώνεται παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη η παράδοση των εργατικών κατοικιών του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας στους δικαιούχους τους. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και είχε μείνει σχεδόν στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα και για αυτό οι δικαιούχοι καθυστέρησαν πολύ να παραλάβουν τις κατοικίες τους.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον πρ. Υπουργό Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη που εργάστηκαν εντατικά για την επίλυση των γραφειοκρατικών εμποδίων που είχαν παγώσει το έργο. Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας και όλες τις Υπηρεσίες που συνέφεραν ώστε να γίνει δυνατή η ταχύτερη δυνατή παράδοση των εργατικών κατοικιών.

Αποδείχθηκε ότι με την συνεργασία όλων των αρμοδίων, με μεθοδικότητα και
θέληση για την επίλυση των προβλημάτων, ξεπερνούνται όλα τα εμπόδια. Έτσι, στις 8 Φεβρουαρίου 2021 παραδόθηκαν οι πρώτες 64 εργατικές κατοικίες και τηρώντας το χρονοδιάγραμμα σήμερα παραδίνονται και οι τελευταίες 12 από τις συνολικά 176 εργατικές κατοικίες.

Βεβαίως, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, αφού εκκρεμεί ο αποχετευτικός αγωγός προς Σκάφωνα όπως και η παράδοση των κοινοτικών κτιρίων και των κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να γίνει η ανάπλασή τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δύο χρόνια υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και διαχειρίζεται με αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο μεγάλα πολιτικά θέματα.

Παράλληλα δίνει όμως ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στην επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων. Η Κυβέρνησή μας αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και εργάζεται εντατικά και αποτελεσματικά για την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.»