Η τοπική ΝΔ για τις εξελίξεις στο έργο των φραγμάτων

Η τοπική ΝΔ για τις εξελίξεις στο έργο των φραγμάτων

«Είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση ότι ένα έργο που βρίσκεται στα «σκαριά» εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, το λεγόμενο «Έργο των Φραγμάτων», σήμερα αρχίζει και κινείται», αναφέρει η ΔΕΕΠ.

04
Aυγούστου / 2021

Αναλυτικά:
Προϊόντος του χρόνου και ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι, γίνεται όλο και πιο αισθητή στην Κέρκυρα η έλλειψη νερού, αλλά και η ανάγκη ενός αξιοπρεπούς δικτύου ύδρευσης, ένα αντιθέσει με το υπάρχον, το οποίο, κυρίως λόγω παλαιότητας, παρουσιάζεται ως εξαιρετικά προβληματικό.

Ήδη πολλοί οικισμοί και τοπικές κοινότητες για μέρες παραμένουν χωρίς νερό και είναι οξύμωρο τούτο να συμβαίνει στο 
 πιο βροχερό μέρος της Ελλάδος, που όμως το νερό δεν συλλέγεται! 


Έτσι, σε αυτή τη φάση, είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση ότι ένα έργο που βρίσκεται στα «σκαριά» εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, το λεγόμενο «Έργο των Φραγμάτων», σήμερα αρχίζει και κινείται. 


Πιο συγκεκριμένα, η προετοιμασία της Α΄ φάσης του έργου έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά. Ειδικότερα είναι σε φάση ολοκλήρωσης τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσίδας και τα συνοδά έργα ύψους 25 εκατ. Ευρώ.


Σε ότι αφορά στα έργα Β΄ και Γ’ φάσης (κυρίως έργο), που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών της Κέρκυρας και περιλαμβάνουν την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας με τα συνοδά τους έργα, ύψους άνω των 200 εκατ. Ευρώ, αναμένεται να εκτελεστούν με ΣΔΙΤ. Η δε συμμετοχή του Δημοσίου σε αυτή την σύμπραξη (η οποία αποτελούσε και τον διαχρονικό «βραχνά» για κάθε Κυβέρνηση), έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθεί συνεπώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν προσφάτως, μετά την πρωτοβουλία του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στέφανου Γκικα να συναντηθεί, για το σκοπό αυτό, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. 


Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο για την Κέρκυρα, που θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της για τις επόμενες γενιές. 


Το κυρίως έργο (Β’ και Γ’ φάση) αναμένεται να περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή το Φθινόπωρο.


Θελουμε να συγχαρούμε τον κ. Γκικα για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή, καθώς και τον Υπουργό κ. Καραμανλή, όπως και την Κυβέρνηση στο σύνολο της, που αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, που το τοποθετούν σε μια προτεραιότητα και που αναγνωρίζουν ότι είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας.