Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Χρήστου Κατσώτη στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Χρήστου Κατσώτη στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 1η Αυγούστου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

02
Aυγούστου / 2021

η σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Η τουριστική ανάπτυξη είναι προς όφελος των λίγων! Υπάρχει άλλος δρόμος;» με την παρουσία ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζόμενων στον επισιτισμό - τουρισμό αλλά και σε άλλους κλάδους, με γόνιμο διάλογο για τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Ομιλητής, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, στην επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με το αντεργατικό έκτρωμα και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων στο τουρισμό αλλά και το νομοσχέδιο για την παιδεία που εντείνει τις ταξικές αντιθέσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας, τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση,  που ρίχνει το βάρος και την ευθύνη στους εργαζόμενους αφού δεν παίρνει κανένα μέτρο για ουσιαστικούς ελέγχους στους μαζικούς χώρους δουλειάς όπως είναι και τα ξενοδοχεία.

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ παλεύει και δίνει τη μάχη και μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή για να έχουν οι εργαζόμενοι ζωή με δικαιώματα, για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων αλλά και των ανέργων.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν μέσα από το κίνημά τους μαζί με το ΚΚΕ για μια άλλη κοινωνία βάζοντας τον  πήχη στο μέτρο των αναγκών τους και όχι του τι είναι «ρεαλιστικό» σε ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση και στο κέρδος, γιατί αυτό δεν διορθώνεται μόνο ανατρέπεται. Γιατί η εκμετάλλευση δεν είναι μονόδρομος! Υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους, στην οργάνωση του αγώνα για μία κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τα κέρδη που ίδιοι παράγουν. Που η δουλειά τους και ο κόπος τους δε θα γίνονται κέρδη για μία χούφτα καπιταλιστών. Που ο τουρισμός και η αναψυχή δε θα αποτελούν εμπόρευμα αλλά δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η παραπάνω σύσκεψη αποτέλεσε το κλείσιμο της διήμερης περιοδείας του Χρήστου Κατσώτη στην Κέρκυρα που περιέλαβε περιοδείες και ομιλίες σε ξενοδοχεία, σε χώρους δουλειάς αλλά και στη Λαϊκή Αγορά του νησιού.