Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πόρισμα Πολεοδομίας για το θέατρο Μον Ρεπό: Αναγκαία η ενίσχυση με ανθεκτικά υλικά

Μον Ρεπό
27 Ιουλίου 2021 / 15:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τεχνική αστοχία στην επισκευή του υπαίθριου θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό,

διαπιστώνει η έκθεση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, που εκδόθηκε σήμερα και διαβιβάστηκε αρμοδίως στην Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. 

Στο θέατρο έγιναν εκτεταμένες εργασίες επισκευής το 2018, καθώς οι φθορές από τις καιρικές συνθήκες και τη χρήση, είχαν επιφέρει βλάβες που είχαν ανάγκη επιδιόρθωσης.

Στις αρχές Ιουλίου και εφόσον είχε καταρτιστεί το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και οι παραστάσεις είχαν ήδη ξεκινήσει, διαπιστώθηκε φθορά στο σημείο σύνδεσης μιας από τις σανίδες πάνω στις οποίες "πατούν" τα καθίσματα, και συγκεκριμένα στην έβδομη κερκίδα. 

Το πρόβλημα

Στην αναφορά της η Πολεοδομία, μετά από την αυτοψία που έγινε στις 22/7/2021,  κατέγραψε αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε",  η Πολεοδομία αναφέρει ότι ο φέρων οργανισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχει ζήτημα στατικότητας. Ωστόσο, κατά τις εργασίες επισκευής που έγιναν το 2018,  υπάρχουν ανεπαρκή σημεία σύνδεσης των σανίδων με τις δοκούς. Εκεί , όπως αναφέρει το πόρισμα, θα έπρεπε να έχει γίνει χρήση ανθεκτικότερων υλικών ή άλλου είδους ξυλείας π.χ. πεύκο, έλατο κ.λπ.

Το "δια ταύτα"  του πορίσματος αναφέρει ότι οι σανίδες πάνω στις οποίες εδράζονται τα πλαστικά καθίσματα έχουν ανάγκη ενίσχυσης, πιθανότατα με λαμαρίνα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί από τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών. 

Αυτοδίκαια παραλαβή

Δυστυχώς, όπως δήλωσε και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, οι προθεσμίες για την υποχρέωση συντήρησης από τον εργολάβο που έκανε την ανακαίνιση το 2018, έχουν παρέλθει. (Δείτε το video εδώ) 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση - παραλαβή του έργου δεν έγινε ποτέ και για αυτό τον λόγο θεωρείται ότι η παραλαβή έχει συντελεσθεί αυτοδίκαια, όπως αναφέρουν πηγές της δημοτικής αρχής.

Όπως μάλιστα πρόσθεσε η Δήμαρχος, θα δοθεί η δυνατότητα στους τότε υπευθύνους επίβλεψης του έργου να απαντήσουν, εν αναμονή της νέας επισκευής του ...πολύπαθου θεάτρου.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.