Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισαγγελική έρευνα θα ζητήσει το νέο Δ.Σ του «Ερημίτη Πλου»

Ερημίτης
23 Ιουλίου 2021 / 12:47

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης - το Σάββατο 24 Ιουλίου το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου

ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους                                                            
                          Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων                
                                                  ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
Την Κυριακή 18 του Ιούλη 2021 πραγματοποιήθηκε η απολογιστική Γ.Σ. του συλλόγου «Ερημίτη Πλους…» με την συμμετοχή των μελών και των φίλων του συλλόγου τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας.
 
Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.

Τέθηκαν ερωτήσεις, ζητήθηκαν διευκρινήσεις και δόθηκαν απαντήσεις.
 
Ο απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.
 
Οι κατευθύνσεις που έδωσε η Γ.Σ. για την νεοεκλεγμένη διοίκηση συνοψίζονται ως εξής:
 
Παρά το δυσμενές και αρνητικό – εχθρικό πολιτικό κλίμα απέναντι στον τόπο μας, το περιβάλλον και τη οικονομία του (το οποίο ενισχύθηκε με τη παρουσία του πρωθυπουργού στον χώρο του Ερημίτη πέρυσι στις 11 του Ιούλη) η συνέχιση του αγώνα είναι σε όλα τα μέτωπα: κινηματικό, νομικό – δικαστικό, επικοινωνιακό είναι μονόδρομος.
 
Η διαρκής ενημέρωση του κερκυραϊκού λαού, η παραπέρα ευαισθητοποίησή του, η διεύρυνση της ανθρώπινης ασπίδας, η  ενότητα του κινήματος Ερημίτη στη βάση των αρχικών στόχων και αρχών για την σωτηρία του οικοσυστήματος και τη προστασία του.
 
Η Γ.Σ. του συλλόγου εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την οργή και την αγανάκτησή της για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Ερημίτη, υπό την προκλητική (προς το δημόσιο αίσθημα περί ισονομίας και ευνομούμενου κράτους) και σκανδαλώδη  ανοχή των ελεγκτικών  οργάνων και υπηρεσιών προς τους φερόμενους ως επενδυτές, καθώς και την κωλυσιεργία τους (ακόμα και μετά από επώνυμες καταγγελίες)  να προχωρήσουν στους κατά το νόμο ελέγχους, να ασκήσουν τις προβλεπόμενες διώξεις και να επιβάλλουν κυρώσεις.
 
Η Γ.Σ. του συλλόγου «Ερημίτη Πλους…» για όλα τα παραπάνω, ομόφωνα δίνει την εντολή στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα αναδειχθεί από την σημερινή εκλογική διαδικασία, να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές την έρευνα για την αναζήτηση συλλογικών και προσωπικών ευθυνών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
 
Μετά  την λήξη της Γ.Σ. ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής.
 
Σύμφωνα με το πρακτικό της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής η ψηφοφορία άρχισε στις 11.30 π,μ. και ολοκληρώθηκε στις 1.30 μ.μ. σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ.
 
Ψήφισαν 136 μέλη. Μετρήθηκαν 136 ψηφοδέλτια.  Άκυρα λευκά μηδέν
 
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και μέχρι το τέλος της καταμέτρησης δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση.
 
Για το Δ.Σ. εκλέχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι: Κορμαρή Μαρία, Μοσχόπουλος Διονύσης, Πετρόπουλος Πέτρος, Ράπτη Μαρίνα, Σαρακηνός Κωστας, Τρύφωνας Σωκράτης, Τσιριμιάγκος Γιάννης, Φατήρας Δημήτρης, Χονδρογιάννης Θεοφάνης.
 
Για την ελεγκτική επιτροπή: Πανοπούλου Παρασκευή, Ρεβενιώτης Κώστας Τσιριμιάγκος Γεράσιμος.
 
Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού συμβουλίου θα γίνει το Σάββατο 24 του Ιούλη.