Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Σπ. Νεράντζη στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία

ΜΕΛΙΣΣΑ
02 Ιουλίου 2021 / 15:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την ενημέρωση έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Ζουμπουλίδης και οι Κατερίνα Γραμμένου και Τζωρτζίνα Ζουμπουλίδη Κοινωνική Λειτουργός και Μουσικός αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ» και υπεύθυνες Κατασκηνώσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας κατόπιν πρόσκλησής του επισκέφθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρόεδρος του ΔΣ των Κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» Γουβιών Κέρκυρας, Σπύρος Νεράντζης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα προβλήματα που παρουσίαζε και παρουσιάζει ο κατασκηνωτικός αυτός χώρος.

Την ενημέρωση  έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Ζουμπουλίδης και οι Κατερίνα Γραμμένου και Τζωρτζίνα Ζουμπουλίδη Κοινωνική Λειτουργός και Μουσικός αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ» και  υπεύθυνες Κατασκηνώσεων, αναφέροντας αρχικά ότι ο Σύλλογος θα συμμετάσχει με 11 άτομα με αναπηρία και 6 συνοδούς,  μερικοί και εκ των οποίων προέρχονται από τον αντίστοιχο Σύλλογο της Άρτας και ότι υπάρχουν τα παρακάτω προβλήματα:

1. Μικρή συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, κυρίως λόγω του φόβου των γονέων για τον κίνδυνο διασποράς του Covid19.

2.Την απουσία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή συνοδών ΑμεΑ.

3.Ο κατασκηνωτικός χώρος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση αφού δε λειτούργησε πέρυσι  και είναι επιβεβλημένο να γίνουν έργα συντήρησης και επισκευές.

4.Ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και προβληματικός, αφού τα κρεβάτια είναι σκουριασμένα, τα στρώματα μουχλιασμένα και οι σκηνές είναι πολύ παλιές, κρίνεται λοιπόν αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του και η επάνδρωση της κατασκήνωσης με όλα τα απαραίτητα μέσα.

5. Η περίφραξη με αρκετές ζημιές και η παιδική χαρά σχεδόν κατεστραμμένη.

6.Λόγω της κοπής των δένδρων δεν υπάρχει σκίαση στις σκηνές και με τις υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν θα είναι πολύ δύσκολη η διαβίωση των κατασκηνωτών, ιδίως στις μεσημβρινές ώρες.

7.Ο χρόνος έναρξης της κατασκήνωσης 12 Ιουλίου είναι πολύ μικρός για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων του κατασκηνωτικού χώρου.

8.Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν σοβαρές διατροφικές ελλείψεις ακόμη και σε βασικά είδη, όπως μέλι, αναψυκτικά, νερό, φρούτα, κρέας.
 
Ο κ. Νεράντζης αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, απάντησε ότι όλα τα προβλήματα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά και ότι υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους, με την ομόφωνη απόφαση και των υπολοίπων μελών του ΔΣ κ.κ. Μαρίνου Μικάλεφ Αντιπροέδρου και Γιάννη Γραμμένου, όπως αγορά νέων σκηνών, νέων κρεβατιών και νέων  στρωμάτων,  διότι όντως αυτά είναι απόλυτα ακατάλληλα για χρήση, θα υπάρξει επισκευή και συντήρηση της παιδικής χαράς, τουαλετών, θα υπάρξει τεχνητή σκίαση στις σκηνές,  ενώ για τον χρόνο έναρξης ευελπιστεί να είναι η 20η  Ιουλίου, διότι για την αγορά του εξοπλισμού θα χρειασθεί  διαγωνισμός, ενώ φέτος για λόγους ασφάλειας  δεν θα υπάρξει παροχή ρεύματος στις σκηνές.

Επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα εύρεσης ναυαγοσώστη το οποίο και αυτό είναι προς επίλυση.
Ο κ. Ζουμπουλίδης ευχαρίστησε τον κ. Νεράντζη για την προσπάθειά του, την ενημέρωσή του και για την δημιουργική συνεργασία του ευχόμενος καλή επιτυχία  και του μετέφερε  τον φόβο του ότι ο κατασκηνωτικός χώρος δύσκολα θα είναι έτοιμος για τις 20 Ιουλίου, γνωρίζοντας την χρονοβόρα διαδικασία  των υπηρεσιών του Δήμου για την διενέργεια διαγωνισμών προμηθειών, ότι χωρίς ψυγείο και ανεμιστήρα μέσα στις σκηνές δύσκολα  να αντιμετωπισθούν  οι υψηλές θερμοκρασίες και την σύσταση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) κ. Γιάννη Μοσχολιού, ότι με τις προηγούμενες συνθήκες στον κατασκηνωτικό χώρο τα παιδιά δεν πρέπει να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.