Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων ΑΜΕΑ στη «Μέλισσα»

Μέλισσα
23 Οκτωβρίου 2023 / 10:37

Συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και της Διεπιστημονικής Ομάδας του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και η Διεπιστημονική Ομάδα του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ» διοργάνωσαν Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων και Κηδεμόνων, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο κτίριο της ΜΕΛΙΣΣΑΣ, με μεγάλη συμμετοχή γονέων ατόμων με αναπηρία.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ζουμπουλίδης, αφού εξήγησε τον σκοπό του Σεμιναρίου ο οποίος ήταν η ενημέρωση και η πολυεπίπεδη υποστήριξη των Γονέων, παρουσίασε τις δωρεάν υπηρεσίες του Συλλόγου που παρέχονται από το Κέντρο Ψυχιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης και από το Κέντρο Πληροφόρησης ΑμεΑ, από την Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τις δράσεις του Συλλόγου, καθώς επίσης  για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές των, όπως η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, ο προσωπικός βοηθός (ο Σύλλογος με ενέργειές του πέτυχε στην πρόσληψη δύο προσωπικών βοηθών), η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, η λειτουργία της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας, η ψηφιοποίηση των ΚΕΠΑ, η λειτουργία των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ), ορφανική σύνταξη κ.α, σημαντικότατα κοινωνικά αποτελέσματα, τα οποία επιτεύχθηκαν από τις δυναμικές διεκδικήσεις  της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ακολούθως τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας παρουσίασαν το πρόγραμμα, περιέγραψαν τις ομαδικές δραστηριότητες του Κέντρου, καθώς και το πρόγραμμα υλοποίησης ατομικών θεραπειών ανά ειδικότητα (εργοθεραπεία, ειδική αγωγή, φυσιοθεραπεία, μουσικοθεραπέια/μουσικοκινητική) λαμβάνοντας υπ’όψιν τις εξατομικευμένες ανάγκες των ωφελουμένων. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για την συμπληρωματική υποστήριξη της οικογένειας τις υπόλοιπες ώρες στο σπίτι. Τέλος, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που υλοποιούνται εκτός Κέντρου (αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες).

Στη συνέχεια οι γονείς είχαν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις, ακολούθησε δημιουργική και ενδιαφέρουσα συζήτηση και τέλος έκριναν πολύ χρήσιμο και σημαντικό το σεμινάριο, ζητώντας την επανάληψή του, διότι τα ποικίλα προβλήματα των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους  είναι πολλά.