Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακύρωση και «με τη βούλα» για τις κατασκηνώσεις του Βίδο

Κατασκηνώσεις
25 Αυγούστου 2023 / 11:51
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρά τις διαβεβαιώσεις σε όλους τους τόνους ότι φέτος θα λειτουργήσουν ξανά μετά από πολλά χρόνια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκλεισε και τυπικά πλέον το κεφάλαιο του κατασκηνωτικού προγράμματος στο Βίδο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι φέτος θα δούμε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια μικρούς κατασκηνωτές.

Προφανώς αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ...είδηση,  εφόσον σήμερα 25/8 θα ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της Δ' Κατασκηνωτικής Περιόδου, αν όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε δημοσιοποιηθεί κατά τα τέλη Ιουνίου, με αφορμή την υπό προϋποθέσεις αδειοδότηση των εγκαταστάσεων.  

Όσο πέρναγαν ωστόσο οι μέρες του καλοκαιριού, γινόταν κατανοητό ότι το ζήτημα θα «στραβώσει» ξανά λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Πιθανότητα εξαιρετικά ισχυρή, καθώς η προκήρυξη των προσλήψεων έγινε αργοπορημένα (μέσα Ιουλίου) για διάστημα εργασίας πολύ σύντομο (ένα μήνα). 

Οι τίτλοι τέλους και «με τη βούλα» γράφονται πια σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη για τη σίτιση των δημοτικών κατασκηνώσεων.

Επτά από δεκαοχτώ

Όπως αναγράφεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλήθος ειδικοτήτων. Αρχικώς προσελήφθησαν εννέα άτομα (εκ των οποίων τα δύο παραιτήθηκαν), έναντι των 18 που είχαν προβλεφθεί και ζητηθεί από την υπηρεσία.

Συγκεκριμένα προσελήφθησαν: Μια νοσηλεύτρια, ένας γυμναστής, ένας πτυχιούχος Θεατρικών Σπουδών, ο οποίος εν συνεχεία παραιτήθηκε, ένας αποθηκάριος, μια τραπεζοκόμος, δύο καθαρίστριες, δύο εργάτες γενικών καθηκόντων εκ των οποίων ο ένας παραιτήθηκε.

«Οι εναπομείναντες 7 προσληφθέντες σαφώς και δεν επαρκούν για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος στη νησίδα Βίδο, δεδομένου ότι δεν καλύφθηκαν ειδικότητες ζωτικής σημασίας για την ασφαλή λειτουργία αυτού (ιατρός, αρχηγός, ομαδάρχες, φύλακες, ναυαγοσώστης κ.λ.π.).

Κατά συνέπεια είναι αδύνατη η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος στη νησίδα Βίδο για το έτος 2023» αναφέρεται ρητά σε έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού-Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.