Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογές ΕΠΣ Κέρκυρας: Θέσεις της Κερκυραϊκής Συμμαχίας & προσπάθεια αναβολής

ΕΠΣΚ
27 Ιουνίου 2021 / 20:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου έδωσε το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021, η «Κερκυραϊκή Συμμαχία για το ποδόσφαιρο», ενόψει των εκλογών της ΕΠΣΚ, που έχουν οριστεί για την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Η παράταξη που ήταν η αντιπολίτευση στην διοίκηση που τελειώνει η θητεία της, έχοντας επικεφαλής τον Γεράσιμο (Μάκη) Κουλούρη εστίασε όλο το πρόγραμμα της σε τέσσερα ουσιαστικά σημεία.

Δεν θα μπορούσε να μην επικρίνει όλα τα «στραβά» που κατά την άποψή της έκανε η παράταξη Ποζίδη, ο οποίος απεχώρησε πριν κάποιες εβδομάδες, με τον Γιώργο Κουλόπουλο να παίρνει τα ηνία και να του καταλογίζουν πραξικοπηματική ενέργεια την απόφαση να πάει σε Δ.Σ. για αναβολή εκλογών. 

Οι σημεία είναι:
1. Κριτική στη διαχείριση της πλειοψηφίας που μετά την καταψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού το Φλεβάρη του 2020, συνέχισε, να διοικεί, λες και τίποτε δεν έγινε. Δεν είχε την αξιοπρέπεια αφού τα σωματεία ήταν αρνητικά απέναντί της, να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές.

2. Κατά την Κερκυραϊκή Συμμαχία η πλειοψηφία, εργαλειοποίησε συστηματικά, τη διαιτησία, τα πρόστιμα στις ομάδες, τους παρατηρητές , εκβιάζοντας πολλές φορές τα σωματεία.

3. Θεωρεί ότι η πλειοψηφία αποδείχτηκε ανύπαρκτη στο να προωθήσει θέματα γηπέδων, ασφάλειας ποδοσφαιριστών κλπ, ενώ για το ταμείο αλληλεγγύης κατήγγειλε ότι υπάρχει αδιαφάνεια.

4. Παραβιάζει κάθε έννοια ηθικής, θέλοντας να αναβάλλει τις εκλογές. Αυτό θεωρεί η Κερκυραϊκή Συμμαχία ότι αποτελεί «πραξικόπημα» στα ποδοσφαιρικά χρονικά της Κέρκυρας.

Είναι γεγονός ότι κλήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. σε Συνεδρίαση της Δευτέρα 28 Ιούνη με 3ο θέμα την αναβολή των εκλογών. Μια ενέργεια που αν αποφασιστεί αυτό σε λιγότερο από 48 ώρες πριν τις εκλογές, δεν θα τιμάει αυτούς που προσπαθούν να μην γίνουν τώρα οι εκλογές.

Μπορεί να είναι μόλις 11 τα σωματεία που ψηφίζουν, αλλά μια τέτοια ενέργεια ή θα γινόταν 10-15 μέρες πριν (αν και εφ΄ όσον συνέτρεχαν ουσιαστικοί λόγοι που προέκυψαν από την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών) ή πας σε εκλογές και τελειώνεις. Άλλωστε όταν κυβερνάς από τον Φλεβάρη του 2020 όντως μειοψηφία στη συνείδηση των ομάδων που σε καταψήφισαν στους απολογισμούς σου, το πιο τίμιο θα ήταν να παραιτηθεί η διοίκηση και ένα χρόνο πριν να είχαν γίνει εκλογές.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια