Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΑΙ με συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων στη ΓΣ της ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ
08 Μαρτίου 2024 / 15:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που η νυν διοίκηση της ΕΠΣΚ ανέλαβε και κάνει την πρώτη της θητεία, αφού για περισσότερα από 30 χρόνια υπήρχε μια διοίκηση που έκανε κουμάντο στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο με τα θετικά της, αλλά και κάποια αρνητικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγή με εκλογή 11 στα 11 από την νυν διοίκηση.

ΚΕΡΚΥΡΑ.Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που η νυν διοίκηση της ΕΠΣΚ ανέλαβε και κάνει την πρώτη της θητεία, αφού για περισσότερα από 30 χρόνια υπήρχε μια διοίκηση που έκανε κουμάντο στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο με τα θετικά της, αλλά και κάποια αρνητικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγή με εκλογή 11 στα 11 από την νυν διοίκηση.

Στην αίθουσα των διαιτητών έγινε το βράδυ της Τετάρτης 6/3/2024 η τακτική ΓΣ με απολογισμό διοικητικό και οικονομικό και τα σωματεία με την μεγάλη τους παρουσία 30 από τα 35 που είχαν δικαίωμα ψήφου, επικύρωσαν τις ενέργειες της νυν διοίκησης. Απούσες ήταν ο Ηρακλής Αγ. Δέκα, η Ομόνοια, ο Αστέρας Σπαρτύλα, ο Κεραυνός Δραγωτινών, ενώ ο Ατρόμητος Στρογγυλής ήταν παρών, αλλά δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Στον διοικητικό απολογισμό είχαμε 25 ΝΑΙ 4 ΟΧΙ (ΑΕ Λευκίμμης, ΑΕ Φαιάκων, Κάβος, Βολίδα) και 1 ΠΑΡΩΝ (Εθν. Περουλάδων), ενώ στον οικονομικό απολογισμό είχαμε 27 θετικές ψήφους 2 αρνητικές (ΑΕ Λευκίμμης, Βολίδα) και μια Παρών (Κάβος).

Παρούσες ήταν οι 3 ομάδες της Γ΄ Εθνικής, Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης και ΑΕ Κανονιού (γυναικεία)

Οι ομάδες (14) που μετέχουν στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ Αναγέννηση Περιβολίου, ΟΦΑΜ, Όλυμπος, ΑΟ Κέρκυρα, Μπενίτσες, Θιναλιακός, Κερ. Αγ. Νικολάου, ΑΟ Παξοί, Κρόνος Αργυράδων, ΠΑΟ Σφακιανάκης, Αχιλλέας Νυμφών, Βολίδα, Ομόνοια, ΑΕ Φαιάκων.

Οι ομάδες (15) που μετέχουν στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Οδυσσέας Αυλιωτών, Ηρακλής Σφακερών, Μ. Αλέξανδρος, ΑΟ Φοίνικες, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Δίας Κασσιόπης, ΑΟ Κάβος, Ατρόμητος Στρογγυλής (χωρίς δικαίωμα ψήφου), Εθνικός Περουλάδων, ΑΕ Καναλίων, Αστέρας Σπαρτύλα, ΑΠΣ Θύελλα, ΑΟ Βασιλάτικα.

Ακόμα (4) ο Ορφέας και η ΠΑΣ Ιόνια Ακαδημία (ΡΟΜΑ) που μετέχουν στα πρωταθλήματα (υποδομών) καθώς και ο Κεραυνός Δραγωτινών και ο Ατρόμητος Άφρας που έπαιξαν πέρσι στο πρωτάθλημα αλλά δεν μετέχουν φέτος.

Υπήρξαν παράπονα από την πλευρά της ΑΕ Λευκίμμης, κυρίως για μια δήλωση του μέλους του Δ.Σ. κ. Ν. Χρυσικόπουλου, σε απάντηση ανάρτησης της ΑΕΛ, αλλά και για την αντιμετώπιση της ομάδας (μη βοήθεια) από την Ένωση. Ο Κάβος και αυτός εξέφρασε αρκετά παράπονα από την νυν διοίκηση, όπως και η Βολίδα που στάθηκε σε συμπεριφορές διαιτητή, αλλά και σε ορισμό των αγώνων της ομάδας. Τέλος ο πρόεδρος των Παξών κ. Σαρκαβάζης έκανε 5 προτάσεις και να βοηθηθούν οικονομικά οι ομάδες, αλλά η πλέον σημαντική ήταν το θέμα των ανασφάλιστων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Στις οικονομικές ζήτησε να βοηθηθούν τα σωματεία από ΟΛΚΕ και ΠΙΝ, να βρεθεί χορηγός, αλλά και να προταθεί να καταργηθεί το ΦΠΑ για τις αγορές των ομάδων. Όλοι είδαν θετικές τις προτάσεις και θα επεξεργαστούν.

Άσχημη εντύπωση, εμένα προσωπικά μου έκαναν οι αναφορές που έγιναν τόσο για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και τις δυο ομάδες μας, για διαιτησίες, χρήματα, στοίχημα, αλλά και ονομαστικά για κάποιους διαιτητές. Θα μπορούσαν όλοι να συγκρατηθούν, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτά που ειπώθηκαν (εκατέρωθεν) θα έπρεπε να λείψουν.

 

Από την ΓΣ της ΕΠΣ Κέρκυρας ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια