Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ως την Παρασκευή 20/10 οι δηλώσεις συμμετοχής για Κ16 – Κ14 – Κ 12

ΕΠΣΚ
18 Οκτωβρίου 2023 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής σε αυτά τα πρωταθλήματα που δυστυχώς θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο, αφού οι εν ενεργεία ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι 29.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας και φέτος οργανώνει πρωταθλήματα ηλιακών κατηγοριών Κ16 – Κ14 – Κ 12, σε μια προσπάθειά να συμβάλλει στη διαμόρφωση και την ανάδειξη των μελλοντικών ποδοσφαιριστών, που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα με τη σωστή συμπεριφορά και την ευγενική άμιλλα στους αθλητικούς χώρους (όπως αναφέρει).

Την ερχόμενη Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής σε αυτά τα πρωταθλήματα που δυστυχώς θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο, αφού οι εν ενεργεία ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι 29. Σε αυτές βέβαια πρέπει να προσθέσουμε Αστέρα Πετριτή και ΑΕ Λευκίμμης που υποχρεωτικά πρέπει να παρουσιάσουν έστω μια ομάδα σε αυτά τα πρωταθλήματα, αλλά και τον Ορφέα Κέρκυρας και την ΡΟ.ΜΑ. που ναι μεν δεν μετέχουν στα ανδρικά πρωταθλήματα, αλλά πάντα μετέχουν στα ηλικιακά.

Το κλείσιμο γηπέδων που αποθάρρυνε αρκετές ομάδες να πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και το οικονομικό συμβάλλουν ώστε τα πρωταθλήματα άλλοτε των 45 συν ομάδων να έχουν περιοριστεί αρκετά. Το θετικό είναι πως κάποιες ομάδες (Όλυμπος, ΠΑΟ Σφακιανάκης, ΑΟ Φοίνικες, Θιναλιακός) θα κατεβάσουν ομάδες και στις τρεις κατηγορίες, ενώ άλλες ομάδες μπορεί να κατεβάσουν σε δυο ή και μια κατηγορία. Όσες περισσότερες πάρουν μέρος τόσο καλύτερο θα είναι για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές στην προκήρυξη σε σχέση με πέρσι, να σημειώσουμε ότι όπως λέει η προκήρυξη… 1) συνεργαζόμενα σωματεία δύναται να συμμετέχουν με τα ανάλογα έγγραφα(κοινή δήλωση συμμετοχής καθώς και το όνομα που θα κατέλθει να αγωνιστεί) και με πλήρη δελτία ΕΠΟ των δυο σωματείων, καθώς και με ειδικά δελτία που καθορίζονται στην προκήρυξη. 2) Σωματείο που θα συμμετέχει με δυο τμήματα στην ίδια κατηγορία πρέπει πριν την έναρξη των αγώνων να στείλει αναλυτική κατάσταση ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιεί κάθε τμήμα

Το μελανό σημείο και σε αυτά τα πρωταθλήματα είναι ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού στα γήπεδα, αλλά κάποιου που εκτελεί χρέη (όπως είναι και στα ανδρικά) χωρίς ευθύνη της ΕΠΣΚ, αφού πρέπει να ακολουθήσει τον κανονισμό της ΕΠΟ, όμως όπως έχουν δείξει τα σωματεία του νησιού, όλα φροντίζουν να υπάρχει γιατρός. Εκτιμάμε ότι σε αυτά τα ηλικιακά πρωταθλήματα θα συμμετάσχουν εκατοντάδες παιδιά, πάνω από 500-600 και αυτό είναι προς όφελος της νεολαίας πρωτίστως και του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου μετά.

Η πρόσκληση της ΕΠΣΚ για τη δήλωση αναφέρει:

«Το σωματεία που έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στα πρωταθλήματα και στις διοργανώσεις του κυπέλλου θα πρέπει να υποβάλει γραπτή δήλωση συμμετοχής για τις κατηγορίες Κ16-Κ14-Κ12 μέχρι την Παρασκευή 20/10/2023, με παράβολο 20 ευρώ ανά τμήμα».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια