Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυρά Βάρελη κατά Παπαδάτου για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Σπύρος Βάρελης
24 Ιουνίου 2021 / 16:02

ΑΧΑΡΑΒΗ. Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης του δήμου Βόρειας Κέρκυρας προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο.

Η ανακοίνωση της παράταξης Βορράς Επανίδρυση του Σπύρου Βάρελη:

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε και επαναφέρουμε “στο τραπέζι” την ανικανότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του. 

Για μια ακόμη φορά λαμβάνουμε από τον Πρόεδρο πρόσκληση για σύγκλιση Δ.Σ χωρίς να έχει γίνει καμιά στοιχειώδης επικοινωνία με τους Επικεφαλής των Παρατάξεων, κάτι το οποίο εσκεμμένα επιδιώκει και αποφεύγει, ενώ το ορίζει με σαφήνεια ο κανονισμός λειτουργίας.

Σε σχέση με το συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης και το ερχόμενο της Κυριακής:
- Δεν συμπεριλαμβάνονται για ακόμη μια φορά θέματα σημαντικά, τα οποία έχουν αναβληθεί επανειλημμένως σε προηγούμενες συνεδριάσεις.
- Για πολλοστή φορά δεν μας δίνεται η δυνατότητα για ορισμό θεμάτων εντός ή εκτός ημερησίας διάταξης, όπως σαφέστατα ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.  
- Ορίζει διεξαγωγή Δ.Σ ημέρα Τρίτη, παρ’ ότι αποφασίσαμε οι συνεδριάσεις να γίνονται Παρασκευή, δείχνοντας ασέβεια προς Δημοτικούς Συμβούλους, που προγραμμάτισαν το ωράριο και τις εργασίες τους βάσει αυτής της απόφασης.  Θεωρούμε ότι αυτό σκοπίμως το πράττει, με απώτερο σκοπό την απουσία Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.

- Καλεί όλους τους αξιότιμους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, χωρίς να υπάρχει θέμα προς συζήτηση – ψήφιση που να αφορά στο χωριό τους, όπου εκεί έχουν και μόνο δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 74 και 82 Ν. 4555/2018 και εγκύκλιος 8, 21/2/2018). Αλήθεια πότε θυμήθηκε τους Προέδρους; Όλο αυτό το διάστημα όπου τα Δ.Σ γίνονται με τηλεδιάσκεψη, πότε τους έδωσε βήμα για ενεργή συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, ειδικότερα όταν υπήρχε θέμα που αφορούσε το χωριό τους; ΠΟΤΕ!! Αντίθετα εκ του πονηρού τους επιστρατεύει, παραπληροφορώντας τους συνειδητά , για ένα θέμα που θέλει πολύ συζήτηση. Μα το κυριότερο εκβιάζοντας τους να ταυτιστούν με επιλογές του ίδιο του Προέδρου και κυρίως του Δημάρχου.

Το αθλητικό κέντρο

 «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε» αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου. Το βάζει ως θέμα στο  συμβούλιο “με ονοματεπώνυμο”  όπου προφανώς ο Δήμαρχος ήταν “ο νονός” και ο Πρόεδρος με τους λοιπούς στενούς συγγενείς, οι καλεσμένοι στα  “βαφτίσια”.

Ποιον ρωτήσατε Κύριε Δήμαρχε για την ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου;  Ένα έργο μεγίστης σημασίας για την κοινωνία και ειδικότερα για την νεολαία, όπου για ακόμη μια φορά διακινδυνεύει η Δημοτική Αρχή με τις παράνομες πρακτικές της να χαθεί.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, σας παρακαλούμε πολύ να προγραμματίσετε εκ νέου σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου “δια ζώσης” τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ.).  Δεν καταλαβαίνουμε, όταν τα μέτρα χαλάρωσης είναι πλέον καθολικά, γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο προαύλιος χώρος του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων στην Αχαράβη για την επόμενη συνεδρίαση; Μάλλον καταλαβαίνουμε γιατί; Θέλετε να συνεχίζετε τις ασχήμιες σας, που μέχρι τώρα μας έχετε συνηθίσει στις τηλεδιασκέψεις (κλειστά μικρόφωνα, παραποίηση αποφάσεων, κοινή παρουσία Δημάρχου και Πρόεδρου στο ίδιο γραφείο, κλείσιμο του κυκλώματος όταν δεν σας βγαίνουν οι ψηφοφορίες, κλπ.). Και μέσα σε όλα αυτά με πρωτοφανή αντιδημοκρατικό τρόπο δεν γράφονται αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται από την Δημοτική Αρχή.

Επειδή ο κατήφορος σας φαίνεται να μην έχει τελειωμό, σας προειδοποιούμε κύριε  Δήμαρχε: Πάρτε πίσω τα απαράδεκτα αλλά και ανόητα εξώδικα της ντροπής που στείλατε σε συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, πληρώνοντας τους δικαστικούς κλητήρες απ’ το ταμείο του Δήμου, δηλαδή απ’ την τσέπη του δημότη.
Κύριε Πρόεδρε, επιτέλους σταματήστε να γράφετε ιστορία “ως το παιδί για τα θελήματα” του κ.Μαχειμάρη. Προσπαθήστε έστω και τώρα να σώσετε ότι μπορείτε από τον θεσμικό σας ρόλο, προστατεύοντας τις δημοκρατικές  διαδικασίες και την απρόσκοπτη παραγωγική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως οφείλετε.

Για την Δημοτική Παράταξη
ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ

Ο επικεφαλής

Σπύρος  Βάρελης