Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Μην το τολμήσεις κ. Ρουμπάτη

Αξονικός τομογράφος
19 Ιουνίου 2021 / 12:02

Το ίδιο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναφέρει σε έγγραφο του πως το Νοσοκομείο Κέρκυρας παραχωρεί σε οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη υγειονομική μονάδα ένα καινούργιο (!!!!) σύστημα αξονικής τομογραφίας 16 τομών (!!)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση για την επικείμενη μεταφορά του νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο εν λόγω αξονικός τομογράφος τοποθετήθηκε πριν δυο χρόνια στο Γ.Ν. Κέρκυρας, ώστε να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες και να λειτουργεί ως ένα επιπλέον εφόδιο για την θωράκιση της υγείας των συμπολιτών μας.
Ωστόσο με προχθεσινή απόφαση του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να μετακινηθεί εκεί ο νέος 16αρης αξονικός, με σκοπό να εγκατασταθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Κι όλα αυτά πριν καλά καλά τοποθετηθεί εδώ ο νέος 64αρης τομογράφος, τον οποίο προμηθεύτηκε το νοσοκομείο μέσω ΕΣΠΑ, ώστε το Νοσοκοκομείο να διαθέτει δυο σύγχρονα συστήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το θέμα προκάλεσε σήμερα την πολιτική παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ.Αυλωνίτη, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι διαρκές, και η οποιαδήποτε έλλειψη σε εξοπλισμό θα αποτελούσε και την επίσημη ταφόπλακα για το Νοσοκομείο.






Ο κ.Αυλωνίτης ζητά να πάρει θέση για το ζήτημα τόσο ο βουλευτής Κέρκυρας Στ.Γκίκας όσο και η τοπική ΝΔ.
Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του κ.Αυλωνίτη:

"Η τοποθέτηση δεύτερου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας αποτέλεσε σημαντικότατη ανάγκη για την θωράκιση της υγείας των συμπολιτών μας. Αγωνίστηκε για αυτό η προηγούμενη διοίκηση. Ήδη η τοποθέτηση του μηχανήματος καθυστερούσε για τουλάχιστον 1,5 χρόνο και σήμερα μαθαίνουμε πως τελικά θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα.
Το ίδιο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναφέρει σε έγγραφο του πως το Νοσοκομείο Κέρκυρας παραχωρεί σε οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη υγειονομική μονάδα ένα καινούργιο (!!!!) σύστημα αξονικής τομογραφίας 16 τομών(!!).

Δεν ντρέπεται να το μαθαίνουν οι Κερκυραίοι από τα Γιάννενα ότι αδειάζει το νοσοκομείο μας από το πολύτιμο αυτό ιατρικό μηχάνημα;
Φαίνεται ότι ο κ.Ρουμπάτης θεωρεί πως σε ένα νησί 120.000 ατόμων, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, μας φτάνει και μας περισσεύει ένας αξονικός τομογράφος, και άρα ας δώσουμε τον δεύτερο (πρακτικά καινούργιο) τομογράφο.

Από πού παίρνει αυτό το δικαίωμα ο κ. Ρουμπάτης; Τι λέει ο κυβερνητικός βουλευτής ο κ. Γκικας για αυτή την απαράδεκτη και μυστική ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου μας;

Μην τολμήσεις κ.Ρουμπάτη να απογυμνώσεις το νησί μας από τον απολύτως απαραίτητο δεύτερο αξονικό τομογράφο που διαθέτει.

Ήδη το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι διαρκές, και η οποιαδήποτε έλλειψη σε εξοπλισμό θα αποτελούσε και την επίσημη ταφόπλακα για το Νοσοκομείο.
Το νησί μας θα εκτεθεί υγειονομικά και τελικά οι πολίτες θα προωθούνται αναγκαστικά σε ιδιώτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Περιμένω την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας να μας πει τη θέση της".