Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τα προβλήματα των ΕΛΤΑ Κέρκυρας μίλησαν Γκίκας - Πιερρακάκης

Στέφανος Γκίκας
17 Ιουνίου 2021 / 15:48

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο της εθελουσίας εξόδου αποχώρησε σχεδόν το 50% των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχωρήσεων στην Ελλάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή Στέφανου Γκίκα). Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσαν τα ΕΛΤΑ Κέρκυρας, τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του κ. Πιερρακάκη. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι στο πλαίσιο της εθελουσίας εξόδου αποχώρησε σχεδόν το 50% των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας. Μάλιστα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά  αποχωρήσεων στην Ελλάδα.

Ήδη έχουν προσληφθεί 11 άτομα, τα οποία απασχολούνται κυρίως ως διανομείς. Σε ότι αφορά στο κενό που προκλήθηκε στο υποκατάστημα Λευκίμμης, όπου έφυγαν με εθελουσία όλοι οι εργαζόμενοι, ο Υπουργός σημείωσε ότι προκηρύχθηκαν χθες δύο οκτάμηνες συμβάσεις με ταχείες διαδικασίες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση.

Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα τηλεοπτικής κάλυψης των «Λευκών Περιοχών» στις οποίες ανήκουν οι περιοχές Αγ. Γεωργίου, Αχιλλείων, Εσπερίων, Θιναλίου, Κασσωπαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Φαιάκων. Οι δικαιούχοι αυτών των περιοχών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Ιουλίου 2021 προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη για 8 χρόνια.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι και σε αυτό τον τομέα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εύκολη εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση μέσω του gov.gr ή στο ΚΕΠ της περιοχής τους, χωρίς να απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Γκίκα για τον σχεδιασμό της ψηφιακής μετάβασης η οποία πραγματοποιείται σταδιακά και με επιτυχία. Τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η θετική εμπειρία που είχαν οι πολίτες από το πρόγραμμα εμβολιασμού να επεκταθεί σε όλες τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Γκίκας συμφώνησε ότι οι πολίτες είναι πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο που λειτούργησε ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος. Αναφέρθηκε επίσης στις περισσότερες από 1.162 υπηρεσίες που προσφέρει το gov.gr, οι οποίες διευκολύνουν κατά πολύ τους πολίτες αφού δεν  ταλαιπωρούνται με την συλλογή πολλών δικαιολογητικών και επισκεπτόμενοι διάφορες υπηρεσίες.