Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έργα αναβάθμισης σχολικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Σχολική Επιτροπή
08 Ιουνίου 2021 / 12:43

ΚΕΡΚΥΡΑ(Γραφείο Δήμου). Τον κατάλογο με τα έργα που αφορούν την αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών δημοσιεύει Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σημαντικά έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των σχολικών εγκαταστάσεων έχει προωθήσει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στον ένα περίπου χρόνο θητείας της.

Μέσα στο χρόνο αυτό, πραγματοποιήθηκαν έργα που αφορούν τον εξοπλισμό και τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα,
- Το έργο της δομημένης καλωδίωσης για το internet (internet σε κάθε σχολική τάξη δηλαδή) είναι ήδη στη δεύτερη φάση και θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι

- Με συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας, η σχολική επιτροπή ανέλαβε το άνοιγμα του κλειστού γυμναστηρίου Ναυσίθοος δίπλα στα Γενικά Λύκεια και πέτυχε να δώσει - έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, μιας και λόγω υγειονομικών συνθηκών έπρεπε να κλείσει - χαρά στους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους αθλητές.

- Για το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί δύο θεμελιώδη έργα όπου θα αναβαθμίσουν τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί ενεργειακή αναβάθμιση η οποία συνεπάγεται και μεγάλη εξοικονόμηση σε λογαριασμούς ρεύματος μιας και θα αντικατασταθούν όλοι οι λαμπτήρες των σχολείων με λαμπτήρες οικονομίας led.

- Επίσης πρόκειται να φτιαχτούν τα εξωτερικά γήπεδα των σχολείων ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα σε σύγχρονες επιφάνειες που παρέχουν πρώτα από όλα ασφάλεια.

- Για πρώτη φορά, η Σχολική Επιτροπή άγγιξε το ευαίσθητο θέμα των χρεών από το παρελθόν των κυλικείων και έχει προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να τα διεκδικήσει.

- Είναι δίπλα σε όλες τις σχολικές μονάδες όχι μόνο στα λόγια αλλά και εμπράκτως και μάλιστα με φυσική παρουσία μελών της επιτροπής σε όλα τα σχολεία προκειμένου να αφουγκραστούν από κοντά τα αιτήματα και τα προβλήματα τους.

- Τέλος, στις προτεραιότητες της Σχολικής Επιτροπής είναι η αναβάθμιση όλων των σχολικών αιθουσών του Δήμου ώστε να διαθέτουν πίνακα μαρκαδόρου, προτζέκτορα, σταθερό υπολογική και φυσικά  internet ώστε να μπορεί και ο καθηγητής να χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης όπως αυτός επιθυμεί και κρίνει.