Τρίτη 16.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη η συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

Σχολικά κτήρια
28 Αυγούστου 2023 / 17:09

Νίκος Καλόγερος: «Έχουμε επιλέξει να μιλάμε με έργα. Παρεμβάσεις σήμερα, ύψους 3,1 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση σχολείων»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Μέσα από έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ενεργειακής αναβάθμισης (που περιλαμβάνουν επισκευές σε εξωτερικούς χώρους, στέγες, κουφώματα κ.α.) στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, στο 6ο Δημοτικό, στο 1ο, 2ο και 3ο Γενικά Λύκεια.

Στην παρούσα φάση, εκτός της ενεργειακής αναβάθμισης βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ακόμη ειδών παρεμβάσεις, που αφορούν τη συντήρηση σχολείων. Ειδικότερα, υλοποιούνται  εκτεταμένες εργασίες συντήρησης (οικοδομικές, επιχρισμάτων, στεγών, κουφωμάτων κ.α.) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 6ο Γυμνάσιο, στο 2ο Γυμνάσιο, στο σχολικό συγκρότημα Λιαπάδων και στο Δημοτικό Σιναράδων. Ακολουθεί η αντικατάσταση κουφωμάτων στο 14ο Δημοτικό καθώς και παρεμβάσεις σε άλλα σχολεία.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Καλόγερος επισημαίνει:

«Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να μιλάει κανείς με έργα. Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν έργα και πράξεις. Αυτή η δημοτική αρχή έχει ένα ορατό και μετρήσιμο έργο στο τομέα της επισκευής, αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Αυτή την τετραετία έχουν γίνει μέχρι στιγμής έργα και παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συνολικού ύψους 4,6 εκατομυρίων περίπου ευρώ.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και έργα σε όλα τα σχολεία μας.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, είναι όλα αυτά που θα κάνουμε την επόμενη πενταετία. Εντός του τρέχοντος έτους δημοπρατείται το έργο εκτεταμένων και σημαντικών παρεμβάσεων στα Τεχνικά Λύκεια, με προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης», η ανακατασκευή αύλειων χώρων σχολείων προϋπολογισμού 450.000 ευρώ καθώς και η  κατασκευή του νέου Σχολικού Συγκροτήματος Γουβιών - Κοντοκαλίου με προϋπολογισμό 5,6 εκ. ευρώ.

Στο σχέδιο μας ΚΕΡΚΥΡΑ 2028 περιλαμβάνεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σχολική στέγη. Κοιτάζουμε μπροστά, προχωράμε μπροστά με έργα.»