Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλάζια Σημαία και φέτος στη μαρίνα Γουβιών

Βράβευση
02 Ιουνίου 2021 / 15:49

Οι μαρίνες Γουβιών και Λευκάδας της D-Marin, έλαβαν για 11η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η D-Marin, ηγέτιδα εταιρία στον τομέα των premium μαρινών, με ιδιαίτερη ικανοποίηση καλωσορίζει την 11η συναπτή βράβευση με Γαλάζια Σημαία των μαρινών Γουβιών και Λευκάδας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Η συγκεκριμένη διάκριση αποδίδεται και στις δύο ελληνικές μαρίνες, καθώς ξεχωρίζουν για τα υψηλά πρότυπα που πληρούν σε τέσσερις κατηγορίες του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»: ποιότητα νερού, περιβαλλοντική διαχείριση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ασφάλεια των επισκεπτών.

Η βράβευση αυτή αποτελεί απόρροια των συντονισμένων και συνεχών δράσεων του Ομίλου D-Marin για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση επισκεπτών και εργαζομένων προς αυτή την κατεύθυνση, πιστοποιώντας πως όλοι απολαμβάνουν ποιοτικούς φυσικούς πόρους και υπηρεσίες.
 
Σχετικά με το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»
 
Στην Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης διαχειρίζεται το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» και κάθε χρόνο απονέμει τα βραβεία ποιότητας σε παραλίες, μαρίνες και τουριστικά θέρετρα. Έχοντας φτάσει στην τέταρτη δεκαετία της λειτουργίας του Προγράμματος στην Ελλάδα, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν για άλλη μια φορά φέτος στις ελληνικές παραλίες, ως ανταμοιβή της άριστης ποιότητας του νερού και των υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών που προσφέρονται στους λουόμενους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα, με 497 βραβευμένες παραλίες, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά θέρετρα, κατατάσσεται 2η μεταξύ 47 χωρών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», ενώ φέτος κατείχε το 13% του συνόλου των βραβευμένων ακτών. Φέτος, η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», διοργανώθηκε διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.