Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι ο πρώτος που μπαίνει στην ανακύκλωση ρούχων

Ανακύκλωση
24 Μαΐου 2021 / 16:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Σπύρος Νεράντζης για την προγραμματική συνεργασία που υπέγραψε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας»:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΟΙΝΣΕΠ:
Το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 στο Δημαρχείο της Βόρειας Κέρκυρας δεν υπογράψαμε μια απλή προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας.
Αυτό το Σάββατο ενώσαμε με τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, το όραμα μας, τους σχεδιασμούς μας, την θέληση μας, το πάθος μας και τις δυνάμεις μας για την δημιουργία μιας νέας κουλτούρας με στόχο την δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων μέσω της κυκλικής οικονομίας.

Το Σάββατο αναδείξαμε ορισμένα κοινά μας σημεία:
- Την κοινή μας στόχευση στην αναζήτηση ολοκληρωμένων λύσεων για την ανακύκλωση και σε ρεύματα που δεν υποστηρίζονται από το τοπικό ΚΔΑΥ, ώστε προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις να δημιουργούμε και ολοκληρωμένη κουλτούρα κυκλικής οικονομίας!
- Την κοινή μας θέση και άποψη ότι σε όλες αυτές τις προσπάθειες στην κορυφή της πυραμίδας θα πρέπει να είναι ο Δήμος και
- Την κοινή μας θέση ότι ο Δήμος οφείλει να στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες των φορέων, συλλόγων, άτυπων ομάδων  ή μεμονωμένων πολιτών που κινούνται παράλληλα και επικουρικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ξεκινάμε μεθοδευμένα και συστηματικά από την οργάνωση, ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης όλων των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στα όρια του Δήμου, σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Ο Δημοτική Αρχή της Βόρειας Κέρκυρας γίνεται η πρώτη Δημοτική Αρχή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που αναπτύσσει το συγκεκριμένο ρεύμα ανακύκλωσης.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ολόκληρη την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, για την ομόφωνη απόφαση περί εγκρίσεως της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης!

Μια ομόφωνη απόφαση που πέρα από την ομόφωνη θέληση τους για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, μας τιμά ιδιαίτερα και είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλουμε τα τελευταία χρόνια.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κον Γιώργο Μαχειμάρη, την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας Κα Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κον Παναγιώτη Παπαδάτο, τόσο για την εμπιστοσύνη στην Κοινσεπ Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας, όσο και για την άψογη φιλοξενία! Πραγματικοί οικοδεσπότες!

Κέρκυρα 24/05/2021
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ
Σπυρίδων Νεράντζης