Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση Σπ. Κροκίδη από τον Λ. Ρουμπάτη για το Νοσοκομείο

Νοσοκομείο Κέρκυρας
18 Μαΐου 2021 / 17:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρώην δήμαρχος και πολιτευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη,

προκειμένου να ενημερωθεί για τα λειτουργικά θέματα του Νοσοκομείου, ενόψει του ανοίγματος πολλών δραστηριοτήτων της αγοράς, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης κ.λ.π.

Ο κ. Ρουμπάτης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Κροκίδη τα ακόλουθα:

1.Το Νοσοκομείο διαθέτει 25 κλίνες covid με δυνατότητα επέκτασής τους σε 60.

2.Η Μονάδα εντατικής θεραπείας (Μ.Ε.Θ) διαθέτει 7 κλίνες covid και 5 κλίνες λοιπών περιστατικών.

3.Υπάρχει αυξανόμενη τάση προσέλευσης και εισαγωγών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.)

4.Ο εμβολιασμός εξελίσσεται με επτακόσια (700) εμβόλια την ημέρα. Προς το σκοπό αυτό λειτουργούν πέντε (5) εμβολιαστικές γραμμές Pfizer, μία (1) AstraZeneca και τρεις (3)  Johnson & Johnson.

Ο Διοικητής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποχώρηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, τα οποία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα διενεργούσαν ελέγχους σε καθημερινή βάση, ενώ πλέον διενεργούνται έλεγχοι μόνο δύο φορές την εβδομάδα

Σημείωσε τις ανάγκες του νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και επεσήμανε την ανάγκη διενέργειας προληπτικών Test, στην πόλη ή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ όταν παρευρίσκονται, προκειμένου να επιτρέπεται η προσέλευση στο νοσοκομείο. Ο Σπύρος Κροκίδης ευχαρίστησε τον Διοικητή για την σχολαστική ενημέρωση και του δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του όπου αυτή κριθεί απαραίτητη.