Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα και Λέσση με τον Υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Στέφανος Γκίκας
13 Μαΐου 2021 / 15:27

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, παρουσία του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε εκ νέου το αίτημα των κατοίκων των Παξών να προβλεφθεί η εκπροσώπηση Περιφερειακού Συμβούλου των Παξών με ποσόστωση των ψήφων. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι η πρόταση εξετάζεται στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την εκλογή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Επιπλέον και σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής με τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου στην Κέρκυρα, ο Βουλευτής εξήγησε στον κ. Βορίδη ότι υφίσταται σοβαρή έλλειψη προσωπικού τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο Υπουργός αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και ανέφερε ότι προωθείται επίλυσή με νομοθετικό τρόπο.

Θέμα συζήτησης απετέλεσε επίσης το υψηλό κόστος το οποίο καλούνται να καλύψουν οι Δήμοι της Π.Ε. Κέρκυρας στο πλαίσιο της υποχρέωσης πρόσληψης ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες τους. Ο Στέφανος Γκίκας και ο Κώστας Λέσσης τόνισαν ότι ιδιαίτερα οι μικροί Δήμοι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη αυτών των επιπρόσθετων εξόδων. Ο Υπουργός ανέφερε ότι και αυτό το ζήτημα απασχολεί το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται σύντομα η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε επιπλέον την επίσπευση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση αθλητικών έργων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», αφού οι Δήμοι κατέθεσαν εκ νέου τα αιτήματά τους, όπως είχε ζητηθεί από το Υπουργείο. Σημειώνεται ότι σε κάθε Δήμο της Κέρκυρας αντιστοιχούν 600.000 Ευρώ, ενώ τα 1,8 εκατ. Ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

Τέλος, ετέθη από τον Βουλευτή εκ νέου το αίτημα της επαναπρόσληψης των απολυμένων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Λέσσης αναφέρθηκε στα ειδικότερα προβλήματα υποστελέχωσης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, στη δυσκολία ίδρυσης Διαδημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών, σε θέματα χρηματοδοτήσεων για την αντιμετώπιση ζημιών που προήλθαν από φυσικές καταστροφές κ.α.