Κέντρο Υγείας Λευκίμμης: Εκπέμπει SOS για τη λειτουργία του

Κέντρο Υγείας Λευκίμμης: Εκπέμπει SOS για τη λειτουργία του

Aν δεν ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό προσωπικό δεν αποκλείεται να βάλει «λουκέτο» για 12 συνεχόμενες ημέρες

12
Μαΐου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του εκπέμπει το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα έντονο για τον μήνα Ιούνιο, καθώς  δε θα μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των εφημεριών, ενώ  αναμένεται να μειωθούν και οι βάρδιες εμβολιασμού (από 48 πρωί-απόγευμα μόνο σε 8, και αυτές με την βοήθεια ιδιωτών).

Ειδικότερα τέσσερις μόλις γιατροί καλούνται να φέρουν εις πέρας τις 60 24 ωρες βάρδιες για το μήνα Ιούνιο στο Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Νότιας Κέρκυρας, γενικός ιατρός Γιώργος Σαγιάς, θα μπορέσουν τελικώς να καλυφθούν μόνο οι 35 εξ αυτών,  λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, καθώς δυο ιατροί θα βρίσκονται σε άδεια.

Το πώς θα λειτουργήσει τον επόμενο μήνα παραμένει άγνωστο, καθώς αν δεν ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό προσωπικό δεν αποκλείεται να βάλει «λουκέτο» για 12 συνεχόμενες ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Τον γρίφο της εξίσωσης καλείται να επιλύσει τώρα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Σχετική επιστολή για την ανάδειξη του ζητήματος έχει στείλει ήδη η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λευκκίμμης προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την άμεση εξεύρεση λύσης.


Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Την ίδια στιγμή υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται για την πλήρη λειτουργία του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορωνοϊό, το οποίο πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο.

Από 1η Απριλίου που άνοιξε τις πύλες του, αναγκαστικά γίνονται και εκεί βάρδιες για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού. Το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί από τις 8 π.μ – 8 μ.μ. στελεχώνεται από έναν γιατρό,  δυο νοσηλευτές που προσέλαβε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας και τρεις ακόμη εργαζόμενους στην γραμματειακή υποστήριξη.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και έχουμε ροή στους εμβολιασμούς», τόνισε ο κ. Σαγιάς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ