Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι απέγινε ο δεύτερος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Κέρκυρας;

Αξονικός τομογράφος
07 Μαΐου 2021 / 10:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα βήμα πριν την τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν ο νέος σύγχρονος αξονικός τομογράφος, επισημαίνει ο πρώην διοικητής, αλλά ...αγνοείται η τύχη του.

Σε ανάρτησή του ο Φοίβος Κακαβίτσας τονίζει, ότι το μόνο που απέμενε πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, ήταν η τυπική υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία και η εγκατάσταση στο Νοσοκομείο:
 
«Εργο που επανενταχθηκε και ξεκινησε απ την αρχη την 1/1/2017 (μετά την πρωτη αποτυχημενη προσπαθεια προμηθειας που ξεκινησε το 2012 και απορριφθηκε δικαστικα τον 5/2016 μετα τις ενστασεις των εταιριων).

Το έργο εντάχθηκε εκ νέου στο ΕΣΠΑ (ενταξη 31/12/2016), εγινε νεα διαβούλευση και νεος διαγωνισμος, ολοκληρωθηκε, εγιναν ενστασεις απο τις εταιριες και ολοκληρωθηκαν και αυτες...

Ολοκληρωθηκε δηλαδη ολη η προμηθεια και υπογραφηκε η συμβαση ολοκληρωσης του ΕΣΠΑ, απο εμενα και το τότε ΔΣ πριν φύγω το Δεκέμβριο του του 2019.

Και αυτό που απέμενε ήταν η τυπική υπογραφη της συμβασης με την εταιρια και η τοποθέτηση του μηχανηματος στο χώρο που ειχαμε ήδη ορίσει... Βαση της σύμβασης που θα υπογραφονταν, η εταιρια τυπικά εντος 3μηνου οφειλει συνήθως να τοποθετησει το μηχανημα.





Σήμερα όμως 1,5 σχεδόν χρονο αργοτερα αγνοειται η τυχη του έργου...
Να τονίσω για να προλαβω τυχόν δικαιολογίες, οτι στον πρωτο νεο αξονικό (16αρη) που τοποθετήσαμε (ξεκινησαμε και αυτον τον Απριλιο του 2017 και αυτόν απο το μηδεν και τοποθετήσαμε τον Ιουνιο του 2019),
- απεγκαταστησαμε τον παλιο αξονικό, στο χωρο που τοποθετηθηκε ο νεος,
- προσλαβαμε ακτινοφυσικο,
- έγινε η νεα μελετη ακτινοφυσικού,
- εγινε οι απαραιτητη ηλεκτρολογική εγκατασταση και
- ετοιμαστηκε-αδειοδοτηθηκε και ετσι εγκατασταθηκε ο 16αρης αξονικός σε 40 μέρες

Τωρα που εχουν περασει 16 μηνες απο την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, μπορουν να μας εξηγησουν τι ακριβώς κανουν επι τοσους μήνες;»