Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα Διαπόντια Νησιά ο υφ. Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Διαπόντια Νησιά
28 Απριλίου 2021 / 13:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τρία Διαπόντια Νησιά, Ερείκουσα, Οθωνούς, Μαθράκι, επισκέφθηκε ο υφ. Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς που βρίσκεται από τη Μ. Τρίτη στην Κέρκυρα.

Κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, το κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος,  επισκέφθηκε τα τρία Διαπόντια Νησιά, όπου ο κ. Αμυράς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και να συζητήσουν για τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Επιπλέον, συζητήθηκε η περαιτέρω ανάδειξη των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των Διαποντίων Νήσων (π.χ. τα μονοπάτια, οι ξεχωριστές παραλίες) σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.


 
Σε αυτό το πλαίσιο ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέπονται δράσεις για την ανάδειξη μονοπατιών, των φυσικών τους χαρακτηριστικών και του φυσικού περιβάλλοντος. Όπως είπε, απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες είναι, στις εν λόγω δράσεις να συμπεριληφθούν και τα Διαπόντια Νησιά. 
 
Το κλιμάκιο του υπουργείο Περιβάλλοντος συνόδευσαν ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη.