Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Πολλαπλά οφέλη από την εκμίσθωση της μαρίνας Μπενιτσών στη Maritime Projects (video)

Μπενίτσες
17 Μαρτίου 2021 / 13:58

Μετά από 17 χρόνια μαρίνα στις Μπενίτσες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την εκμίσθωση το τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών  ενημέρωσε σήμερα  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στη Maritime Projects, με ετήσιο μίσθωμα 250 χιλ.ευρώ μέχρι το 2035, ενώ επιπλέον θα πληρώνονται δημοτικά τέλη της τάξεως του 2% επί του τζίρου.

Όπως είπε η Δήμαρχος, υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την εκμίσθωση, τόσο από τα έσοδα που θα αποφέρει στο Δήμο, όσο και από την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας. 

Με τη μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου, μπαίνει τέλος στην δεκαετή και πλέον αχρησία του τουριστικού καταφυγίου. Πλέον, με τη μίσθωση, το τουριστικό καταφύγιο των Μπενιτσών, θα λειτουργήσει οργανωμένα και υπό συνθήκες νομιμότητας. Με την εξέλιξη αυτή, αξιοποιείται προς όφελος του Δήμου και των δημοτών ένα έργο το οποίο έμενε ανεκμετάλλευτο για πολλά χρόνια αντί να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και υπεραξία στην περιοχή καθώς και υποδομές για ποιοτικό τουρισμό.   

Σειρά πλέον έχει η εκμίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας, ανέφερε η Μερόπη Υδραίου.

Όπως είπε στο enimerosi.com ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρούχας, προηγήθηκαν συζητήσεις και συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο, ώστε η εκμίσθωση να είναι συμφέρουσα για τις τοπικές επιχειρήσεις, γι΄αυτό και προβλέφθηκε ο όρος να μην μπορεί να λειτουργήσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η εταιρεία, παρά μόνον ένα αναψυκτήριο.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε, ότι έχει ζητήσει από το τοπικό συμβούλιο προτάσεις για αναγκαία έργα, ώστε μέρος των εσόδων από τα δημοτικά τέλη να διοχετευθούν προς την ανάπλαση και παρεμβάσεις σε υποδομές της περιοχής.   

Τι θα γίνει με τα υπάρχοντα σκάφη 

To τουριστικό καταφύγιο Μπενιτσών έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 96 σκαφών, ενώ δέκα θέσεις θα διατεθούν δωρεάν στους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Όσον αφορά τους ερασιτέχνες ψαράδες, από τη σύμβαση προβλέπεται να μπορούν να κάνουν χρήση της "γλύστρας" για να ρίχνουν τα σκάφη τους στη θάλασσα, έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου.

Ωστόσο τα τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν ελλιμενισμένα χωρίς να πληρώνουν τέλη έως σήμερα, θα πρέπει πλέον να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ενημερωθούν για το κόστος.

Λειτουργία από Ιούλιο

Όσον αφορά τη διαδικασία, προβλέπεται η καθαρογραφή του πρακτικού διαγωνισμού, επικύρωση του αποτελέσματος από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και αμέσως μετά αναμένεται η υπογραφή του μισθωτήριου συμβολαίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο εκμισθωτής με δικά του έξοδα θα εκδώσει τις μελέτες και τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου.

Μετά την έκδοση των αδειών λειτουργίας και των πρώτων επισκευών, το τουριστικό καταφύγιο υπό τη νέα διεύθυνση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει τον Ιούλιο.