Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από άλλες χώρες

Ολυμπιακοί Αγώνες
03 Μαρτίου 2021 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί να είναι όνειρο ζωής για εκατομμύρια κόσμου, να δουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάθε φορά εκατοντάδες χιλιάδες μετακινούνται

από όλα τα μέρη του πλανήτη προς τη χώρα που τους διοργανώνει.
Οι φετινοί όμως που θα γίνουν στο Τόκιο, μάλλον θα έχουν πολύ διαφορετικό χρώμα, καθώς οι μεταλλάξεις της πανδημίας και ο φόβος επιπλέον εξάπλωσης, πιθανόν να φέρει τα πάνω κάτω.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσανατολίζεται στην απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων άλλων χωρών στο Τόκιο το καλοκαίρι για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι να χτίσει μια ασπίδα προστασίας για την ασφαλή διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα του Τόκιο "Mainichi", επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές και η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του μήνα σε συνεννόηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.