Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες ελέω κορωνοϊού

Ολυμπιακοί αγώνες
24 Μαρτίου 2020 / 12:44

Την αναβολή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, η τελική απόφαση για την αναβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ελήφθη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης  ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, o πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής “Τόκιο 2021” και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.

Ο Σίνζο Άμπε πρότεινε στον πρόεδρο της ΔΟΕ την αναβολή των Αγώνων και τη μεταφορά τους το 2021, με τον Τόμας Μπαχ να συμφωνεί.

Το σενάριο της αναβολής άρχισε να ζωντανεύει όταν Αυστραλία και Καναδάς ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν τους αθλητές τους το καλοκαίρι στην Ιαπωνία εξαιτίας της πανδημίας.

Το Τόκιο είχε ολοκληρώσει ήδη τις προετοιμασίες όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι επί μήνες επέμενε πως οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε πως η αναβολή μπορεί να αποδειχθεί αναπόφευκτη.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ για την αναβολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.