Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντετοκούμπο και Ντρισμπιώτη σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
10 Ιουλίου 2024 / 15:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ακόμα και στην επιλογή των σημαιοφόρων της Ελλάδας για τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού υπήρξε παρασκήνιο και ούτε εδώ ξεφύγαμε από την Ελληνική συνήθεια.

ΑΘΗΝΑ. Ακόμα και στην επιλογή των σημαιοφόρων της Ελλάδας για τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού υπήρξε παρασκήνιο και ούτε εδώ ξεφύγαμε από την Ελληνική συνήθεια. Ήταν εύκολο η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να επιλέξει αθλητή και αθλήτρια για σημαιοφόρο ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις αγωνιζόμενοι για τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά κλπ.

Όμως βούιξε ο τόπος πως αφού για τους δικούς τους λόγους αθλητές όπως ο Τεντόγλου, Στεφανίδη, Πετρούνιας κλπ δεν θα ήταν (για τους δικούς τους λόγους σημαιοφόροι) ο Γιάννης Αντετοκούμπο, δυο χρονιές κορυφαίος αθλητής του πλανήτη μέλος της «επίσημης αγαπημένης» Εθνικής μπάσκετ θα ήταν από πλευράς ανδρών, ενώ η Μαρία Σάκαρη θα προτεινόταν και ήταν έτοιμη να της δώσει τη σημαία η Ε.Ο.Α.

Δημιουργήθηκε αναστάτωση, αντιδράσεις παντού, αφού συνδύαζαν την επιλογής της αθλήτριας του τένις με τη σχέση που έχει με τον γιο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι ουσιαστικά στους αγώνες με την Εθνική δεν είχε επιτυχίες, ενώ υπήρχαν άλλες αθλήτριες μεγαλύτερου βεληνεκούς για την χώρα (π.χ. Στεφανίδου) με χρυσά σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά κλπ, η Κορακάκη Χρυσή Ολυμπιονίκης, η αρχηγός της Εθνικής πόλο Πλευρίτου, ενός αθλήματος που μας βγάζει κάθε φορά ασπροπρόσωπους κλπ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑ κ. Καπράλος πρότεινε Αντετοκούμπο και Σάκαρη, αλλά είχαμε αντιδράσεις από μέλη της Ολυμπιακής επιτροπής για την Σάκαρη και δεν ήταν λίγοι αυτοί που διαφωνούσαν, ενώ αρκετοί είχαν τις δικές τους προτάσεις για την θέση της αθλήτριας. Μάλιστα ειπώθηκε πως πιέστηκαν ώστε να επιλέξουν την Μ. Σάκαρη αλλά αφού οι διαφωνίες εντάθηκαν στην ΕΟΕ, λέγεται ότι ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε να τεθούν σε ψηφοφορία, η Σάκκαρη, η Ντρισμπιώτη, η Πλατανιώτη και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο ομόφωνα η ΕΟΑ δέχθηκε να είναι σημαιοφόρος, ενώ για την γυναικεία παρουσία, είχαμε πλέον δυο μπλοκ ένα στήριξε Ντρισμπιώτη και ένα Σάκκαρη και το αποτέλεσμα μετά τηνν ψηφοφορία ήταν 16-8 με την Αντιγόνη να είναι η εκλεκτή.

 

ΦΩΤΟ@NEWSBEAST

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια