Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί της Λατινικής Αμερικής είναι επιτυχημένοι!

Ολυμπιακοί αγώνες
22 Αυγούστου 2016 / 17:36

Ο Κερκυραίος, στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάνος Τζιβανίδης, μιλά από το Ρίο ντε Τζανέϊρο στην Ενημέρωση.

Είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας της ΔΟΕ για την οργάνωση της φιλοξενίας, των μεταφορών και των εκδηλώσεων. Η μεταγραφή του από την ΟΥΕΦΑ του Πλατινί στη ΔΟΕ υπήρξε η επιβεβαίωση των ικανοτήτων του. Μιλάει αποκλειστικά στην "Ε" λίγο πριν σβήσει η φλόγα!
Πολλά ήταν τα παράπονα για ελλειπή προετοιμασία των διοργανωτών, ακόμα και μερικές ώρες πριν την αφή της ολυμπιακής φλόγας. Στην συνέχεια όμως φάνηκε να επικρατεί το... ελληνικό υπόδειγμα, κι όλα να βαίνουν καλώς. Πόσο ακριβής είναι αυτή η εκ του μακρόθεν παρατήρηση;
Είναι σίγουρο ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας και η πολιτική αστάθεια που διήρκεσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν βοήθησε τις τελικές προετοιμασίες και η Οργανωτική Επιτροπή είχε καθημερινά να αντιμετωπίσει καινούργια προβλήματα. Παρ' όλα αυτά όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν εκεί που έπρεπε και επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι έστω και την τελευταία στιγμή. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πανέμορφες και εξαιρετικής ποιότητας και όλοι οι αθλητές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Από οικονομικής πλευράς έγιναν σημαντικές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα έχοντας σαν βασικό γνώμονα το αθλητικό πρόγραμμα και τους αθλητές. Πιστεύω ότι όλοι όσοι παρακολουθήσαν τους αγώνες, είδαν αγώνες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.
Δεν είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των ελληνικών επιτυχιών, λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης της Χώρας και της οικονομίας της; Πως σχολιάσθηκε από παράγοντες (σ.σ. αν σχολιάσθηκε) και τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ;
Είμαστε όλοι εξαιρετικά χαρούμενοι με τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών. Από πλευράς μεταλλίων ξεπεράσαμε όλες τις προσδοκίες και πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι για τα κατορθώματα των αθλητών μας. Γνωρίζοντας τις συνθήκες στην Ελλάδα και την οικονομική κατάσταση, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον πρόεδρο κ. Καπράλο για το πρόγραμμα "Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο" που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και βρέθηκαν έτσι οι πόροι που έκαναν πραγματικότητα αυτές τις επιτυχίες. Φυσικά η χαρά μου είναι ιδιαίτερη για τον Γαννιώτη για τον οποίο όλοι και όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Αύριο (σ.σ. σήμερα Σάββατο) περιμένω να δω και το ανσάμπλ που διαγώνιζετε η Κερκυραία Ελένη Δόικα και εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα!
Ποιες οι τηλεοπτικές καινοτομίες στη μετάδοση, τώρα και προσεχώς;
Οι βασικές καινοτομίες είναι στο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων και συγκεκριμένα στο τομέα της εικονικής πραγματικότητας και της τρισδιάστατης εικόνας. Επίσης στις επόμενες ημέρες ξεκινά η νέα πλατφόρμα, Olympic Channel (olympicchannelsercices.com) που πιστεύω ότι θα αλλάξει σημαντικά το τοπίο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης γύρω από τα ολυμπιακά δρώμενα ακόμα και στην περίοδο εκτός αγώνων. 
Κλείνοντας και πλησιάζοντας στο τέλος των αγώνων, ο απολογισμός από όλες τις πλευρές είναι πολύ θετικός. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες στην Λατινική Αμερική στέφθηκαν με επιτυχία και όλοι μας πρέπει να είμαστε περήφανοι. Αθλητές, παράγοντες, εθελοντές όλοι δούλεψαμε σκληρά και κρατήσαμε οσο πιο ψηλά μπορούσαμε τα ολυμπιακά ιδεώδη.