Εκκίνηση: Κάλεσμα προς τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Κέρκυρας

Εκκίνηση: Κάλεσμα προς τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Κέρκυρας

«Σας καλούμε να θωρακίσουμε την ύστατη στιγμή τους συνανθρώπους μας από τη λογική της εκδίκησης και του μίσους, να υψώσουμε, με τις πολιτικές διαφορές μας, ένα πραγματικό δημοκρατικό τείχος».

02
Μαρτίου / 2021

Είναι αδιαμφισβήτητη η συνολικότερη αναταραχή που προκαλεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης της πανδημίας, όσο και σε επίπεδο γενικότερης πολιτικής δράσης.

Εν καιρώ πανδημικής έξαρσης η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετεί εξαιρετικά αντιδραστικά -με βάση τη λαϊκή αντίδραση- νομοσχέδια (παιδεία, αυτοδιοίκηση, τρομονόμοι και λογοκρισία στη τέχνη), απαξιώνει το ΕΣΥ την ώρα που ο ελληνικός λαός το έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, δεν αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη που της αναλογεί για το διορισμό του κ. Λιγνάδη στο τιμόνι του εθνικού θεάτρου, παρακάμπτει τις λίστες εμβολιασμών για να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και εσχάτως μετατρέπει σε προσωπική βεντέτα τη διαχείριση ενός απεργού πείνας.

Ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για τις πράξεις του, έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη των δράσεών του και εκτίει τη ποινή του, όπως ορίζει η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση. Η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, βάση του φωτογραφικού νόμου που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε με αποκλειστικό αποδέκτη τον Δ. Κουφοντίνα. Δεν τιμά καμία δημοκρατική χώρα να παρακωλύει συνειδητά τα δικαιώματα των κρατουμένων. Δεν τιμά καμία δημοκρατική χώρα η διασπορά ψευδών ισχυρισμών από θεσμικά χείλη. Δεν τιμά καμία δημοκρατική χώρα η ύπαρξη νεκρού απεργού πείνας.

Καλούμε όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του νησιού που έχουμε ρητή και πραγματική αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη δημοκρατία, στα δικαιώματα των κρατουμένων, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων για τα οποία έχουν καταδικαστεί, να πάρουμε καθαρή θέση απέναντι στο κράτος-εκδικητή που υψώνεται μπροστά μας.

Σας καλούμε να θωρακίσουμε την ύστατη στιγμή τους συνανθρώπους μας από τη λογική της εκδίκησης και του μίσους, να υψώσουμε, με τις πολιτικές διαφορές μας, ένα πραγματικό δημοκρατικό τείχος.
Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα
 
Με εκτίμηση και ειλικρινή ανησυχία,
Το συντονιστικό της Εκκίνησης – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο