Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα καλεί η «Εκκίνηση»

Εκκίνηση
26 Φεβρουαρίου 2021 / 11:46

Την Παρασκευή 26/2 και ώρα 17:30 στην Ανουντσιάτα.

Η ανακοίνωση της Εκκίνησης:

Ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους
Αγώνας για δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία

Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού), βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο. Όλα δείχνουν ότι δυστυχώς είτε οδεύουμε προς τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας από την εποχή της Θάτσερ..., είτε στην επιβολή του βασανιστηρίου της υποχρεωτικής σίτισης.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Άσχετα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε. Αυτό που ζητάει είναι η ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους καταδικασθέντες και η εφαρμογή των νόμων.

Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γίνουν δεκτά τώρα, για να μη δοκιμαστεί περισσότερο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και για να διασωθεί η ευαισθησία και η τιμή της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να χρεωθεί μια απευκταία εξέλιξη. Γιατί σε τελική ανάλυση, όχι μόνο ο νομικός πολιτισμός αλλά και το ήθος μιας κοινωνίας κρίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις! Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Καλούμε όλες και όλους που αναφέρονται στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/2 και ώρα 17:30 στην Ανουντσιάτα.

Επιτροπή αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα.