Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αλλαγές στο Corfu channel

corfu channel
23 Φεβρουαρίου 2021 / 19:34
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Και ΄κει που οι τηλεθεατές είχαν ταυτίσει για δεκαετίες τον Δ. Μάμαλο με την τηλεόραση Corfu, μια ανακοίνωση ανυπόγραφη αλλά προερχόμενη από το δ.σ. του σταθμού, ενημερώνει ότι Μάμαλος και Ντούρου ουδεμίαν σχέση έχουν με το κανάλι τουλάχιστον ως διαχειριστές της ιστοσελίδας corfutvnews!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κι όχι μόνον αυτοί οι ίδιοι ως διακριτά πρόσωπα αλλά και ο ιστότοπος corfutvnews, που με τον έναν και τον άλλον τρόπο, τα τελευταία πολλά χρόνια, ταυτιζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό όχι μόνον από το όνομα και το σήμα του αλλά κυρίως από το περιεχόμενο, ειδικότερα βίντεο. Στην αρχική του site άλλωστε παρέμενε μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη (23/2), η πρόσκληση των μετόχων του corfu channel για την εκλογή του νέου δ.σ. της ΑΕ στις 29.01.21.
 
Η επίμαχη ανακοίνωση του Σταθμού εκδόθηκε με αφορμή μια άλλη του βουλευτή Αλ. Αυλωνίτη, που στρέφεται εναντίον των δυο με αναφορά στην ιστοσελίδα corfutvnews. Η αντίδραση του βουλευτή έχει ιδιαίτερη αξία εφόσον ο ίδιος υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού, παραγωγός εκπομπών, κορυφαίος σχολιαστής του.
 
Της ανακοίνωσης του βουλευτή προηγήθηκε άρθρο του Δ. Μάμαλου στην ιστοσελίδα corfutvnews περί ηθικής, που άφηνε να εννοηθεί ότι επιφυλάσσεται για αποκαλύψεις σε βάρος του.
 
Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα επεισόδια σε μια μακρά σειρά άλλων που σχετίζονται με αλλαγές στον αρχαιότερο, κερκυραϊκό, τηλεοπτικό σταθμό ενώ συσχετίστηκαν και με τον άλλον.
 
Μέσα σε ένα όργιο φημών, που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν με κάποια ανακοίνωση των εμπλεκομένων, φαίνεται ότι άλλαξε ο συσχετισμός στη μετοχική σύνθεση των ιδιοκτητών του Corfu Channel, που εμφανιζόταν τελευταία και ως CorfuTV.

Το αποτέλεσμα των αλλαγών ήταν η αποχώρηση του επί μακρά σειρά ετών προέδρου του δ.σ., άρα και εκπροσώπου της πλειοψηφίας των μετοχών, Δ. Μάμαλου. Τον κορυφαίο, τηλεοπτικό παράγοντα του νησιού, ακολουθεί η μαχητική Ρέα Ντούρου, που εργάζεται στον σταθμό σχεδόν 15 χρόνια. Πάντως στην ανακοίνωση του νέου δ.σ. του Σταθμού δεν διευκρινίζεται αν Μάμαλος και Ντούρου σταμάτησαν να συνεργάζονται με το κανάλι. Διατυπωνεται μόνον ότι η ιστοσελίδα δεν έχει να κάνει με αυτό.
 

Κι ενώ το Corfu αγωνίζεται να ανασυνθέσει το πρόγραμμά του, που είχε όλα αυτά τα χρόνια τη βαριά σφραγίδα του Μάμαλου, οι φήμες έβαλαν στην συζήτηση και το άλλο κανάλι. Κορυφαίοι παράγοντες του Start, διέψευσαν κατηγορηματικά τα όσα ειπώθηκαν και σχετίζονται με δήθεν ενέργειες που αλλάζουν το κερκυραϊκό, τηλεοπτικό τοπίο. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρονται σε πρόταση ομάδας επενδυτών με την συμμετοχή του Δ. Μάμαλου προς τον Λ. Λιντοβόη, πριν από μήνες, που δεν ευδοκίμησε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.