Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου στο Υπουργείο Υγείας- Συζητήσεις-Δεσμεύσεις

Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
05 Οκτωβρίου 2017 / 07:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις 4/10/2017 η οποία διήρκεσε 3 ώρες, παρουσία των 2 Υπουργών Υγείας και του Διοικητή της 6ης Υ.Πε. παρευρέθηκε το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου

πέραν του Διοικητή κ.Κακαβίτσα, δηλαδή ο Αντιπρόεδρος κ.Θ.Παγώνης, και τα μέλη κ. Ι.Ζήκος, Π. Χρήστου (εκπρ.Ιατρών), Κ.Καραμανώλη (εκπρ. εργαζομένων), καθώς και η Δ/ντρα Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Α.De Maggio. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νησιού κ. Βάκη και κ. Παυλίδης, καθώς και ο βουλευτής  και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας  των ΑΝΕΛ και ιατρός κ. Παπαχρηστόπουλος.
 

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου, με πρωτεύοντα το οικονομικό και της στελέχωσης. Υπήρξε ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης από τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου και υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση καίριων ζητημάτων, στα πλαίσια του επερχόμενου προγραμματισμού του υπουργείου.

Συγκεκριμένα:
 

Δόθηκε η δέσμευση για την επεξεργασία εν δυνάμει νομοθετικής ρύθμισης για την αποπληρωμή τιμολογίων των ΔΕΚΟ παλαιότερων ετών.

 
Δόθηκε η δέσμευση για επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης των 2 νεφρολόγων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με την πρώτη να ολοκληρώνεται στον επόμενο 1,5 μήνα.


Δόθηκε η δέσμευση ότι προβλέπεται στις πρώτες 2 βάσεις αεροδιακομιδών που θα δημιουργηθούν, η μία να είναι αυτή του Ακτίου που θα καλύπτει όλα τα Ιόνια.


Επαναδιατυπώθηκε ότι στο νέο οργανισμό που έφυγε πλέον για υπογραφές από τα συναρμόδια Υπουργεία, το παιδιατρικό τμήμα, μετατρέπεται σε παιδιατρικό- νεογνολογικό, ώστε να υπάρχει πλέον η δυνατότητα δημιουργίας ΜΑΦ παίδων/νεογνών από τη Διοίκηση και η δυνατότητα πρόσληψης νεογνολόγων.

 
Κατανοήθηκε η οριακή κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό που αποτυπώθηκε σε νούμερα και υπήρξε η θέση ότι το Υπουργείο έχει ως στόχο την παράταση παραμονής του προσωπικού που προσλήφθηκε μέσω ΟΑΕΔ, για ακόμα 1 έτος. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση στο αμέσως προσεχές διάστημα των υπολοίπων θέσεων παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ, από τις οποίες το Νοσοκομείο Κέρκυρας, αναμένει 7 νέους εργαζόμενους (νοσηλευτές και τραυματιοφορείς). Παρότι οι επόμενες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού από το Υπουργείο θα καθυστερήσουν χρονικά, συζητήθηκαν τρόποι άμεσης ενίσχυσης με το αναγκαίο μη ιατρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου ώστε ο τρόπος πρόσληψης μη ιατρικού επικουρικού προσωπικού να προσομοιάσει αυτό του επικουρικού ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες.


Δόθηκε η δέσμευση για ενίσχυση του ΤΕΠ του Νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό στις προσλήψεις που θα ανακοινωθούν άμεσα, καθώς και η δέσμευση για στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις επόμενες θέσεις που θα ανακοινωθούν για τα νοσοκομεία.


Από πλευράς της Διοίκησης, θεωρούμε ότι με την συνάντηση αυτή πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο, που ήταν η ανάδειξη στην ηγεσία του Υπουργείου των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, το αίτημα για κατανομή του προσωπικού μεταξύ των νοσοκομείων, βάση των ποσοστών της υπάρχουσας στελέχωσης και της νησιωτικότητας του Γ.Ν. Κέρκυρας, αλλά και η δρομολόγηση συγκεκριμένων λύσεων.

 
Είναι προφανές ότι η μάχη μας για την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο δε σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου και της 6ης Υ.Πε. για την βελτίωση της κατάστασης, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία που περιορίζει τις δυνατότητες.
 
Ο Διοικητής
 
 
Κακαβίτσας Φοίβος-Ευάγγελος