Κλιμάκιο ψυχολόγων σε Διαπόντια και Παξούς με αίτημα Μ. Μάστορα

Κλιμάκιο ψυχολόγων σε Διαπόντια και Παξούς με αίτημα Μ. Μάστορα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα σοβαρό θέμα που αφορά στα Διαπόντια νησιά αλλά και τους Παξούς, αναδείχθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της υφυπουργού

17
Φεβρουαρίου / 2021

για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για την ψυχική στήριξη και υποστήριξη των μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων Νήσων και των Παξών, καθώς αντιμετωπίζουν ένα σορό προβλήματα που ξεκινούν από τις δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσής τους, όπως ο αποκλεισμός τους από την Κέρκυρα, την απομόνωση τους, τις διαρκείς και διαρκείας διακοπές ρεύματος, την έλλειψη κοινωνικής δραστηριότητας κλπ. Ένα όμως ακόμη πιο σημαντικό πρόβλημα που αναδείχθηκε κατά τη συνάντηση, έχει να κάνει με τις καταγγελίες κακοποίησης γυναικών.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη τομέα Υγείας της ΝΔ και γιατρό Μαριλένα Μάστορα, η οποία έχει ενημερώσει εγκαίρως την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα,  έγινε αποδέκτης καταγγελιών (σ.σ. έχουν φτάσει στον εισαγγελέα) από γυναίκες που έχουν υποστεί παρενόχληση ή ακόμη και κακοποίηση και οι οποίες ζητούν προστασία και το κατήγγειλαν στην κα. Μάστορα τόσο ως πολιτευτή της ΝΔ, όσο και ως γιατρό που καλύπτει τις ανάγκες των νησιών και των Παξών.

Η  κα. Μάστορα ζήτησε μέριμνα από πλευράς Υπουργείου για τους κατοίκους των νησιών αυτών από την υφυπουργό κα. Ράπτη η οποία δήλωσε πως θα ανταποκριθεί άμεσα σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στο νησί και στις γυναίκες, κατά κύριο λόγο. “Είμαστε αλληλέγγυες προς τον κάθε άνθρωπο που έχει υποστεί ή εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης οποιασδήποτε μορφής βίας. Ένας λόγος παραπάνω ως γυναίκες θα πρέπει να επιδείξουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας εμπράκτως”, δήλωση που βρήκε σύμφωνη την κα. Μάστορα.

Ως εκ τούτου, αναμένεται σχετικός σχεδιασμός ο οποίος θα προβλέπει την μετάβαση στα Διαπόντια νησιά και τους Παξούς, κλιμακίου αποτελούμενο και από ψυχολόγους, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Ο σχεδιασμός αυτός, αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί ακριβώς, ο οποίος θα εκπονηθεί, κατά δήλωση Ράπτη, με την επιστροφή της στην Αθήνα.