Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Βάσης του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας για την διαχείριση απορριμμάτων: «Η Κέρκυρα έχει φτάσει κάτω από το μηδέν»

ΜέΡΑ25
18 Ιανουαρίου 2021 / 17:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων, διοργάνωσε η Ομάδα Βάσης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

 του ΜέΡΑ25, την Κυριακή 17/1 σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου το περασμένο καλοκαίρι. Σε ανακοίνωση ο Πέτρος Παπαγεωργίου, Συντονιστής Ο.Β. Κ. Κέρκυρας δήλωσε τα εξής:

«Στη συζήτηση που παρακολούθησαν τα μέλη του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας, συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι, ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση οργανικών αποβλήτων, ο επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος του Corfu Compost Project και ο Πέτρος Γρηγορίου, Φυσικός και Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας – Waste Watch Corfu.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων το απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης του Δήμου Χαλανδρίου, από τον Δρ. Γεράσιμο Λυμπεράτος, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Χαλανδρίου και Καθηγητή του ΕΜΠ, η οργάνωση μιας προσπάθειας κομποστοποίησης από τον Χρήστο Μάρκο, επιχειρηματία και μέλος της ομάδας Corfu Compost Project και η γενικότερη κατάσταση της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί μας αυτή τη στιγμή από τον Πέτρο Γρηγορίου, καθηγητή Φυσικής και Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώσαμε ότι η Κέρκυρα έχει φτάσει κάτω από το σημείο μηδέν. Η υγεία των κατοίκων του νησιού απειλείται κάθε μέρα και περισσότερο και οι λύσεις που προτείνονται απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν φιλικές στο περιβάλλον και αποδοτικές.

Η θέση του ΜέΡΑ25:
Διαλογή στην πηγή και αποκεντρωμένη διαχείριση.
Ενημέρωση των πολιτών, οργάνωση των δομών διαχείρισης και πολιτική βούληση ώστε να δούμε τα απορρίμματα όχι σαν «πρόβλημα» αλλά σαν «ευκαιρία ανάπτυξης»
.
Πέτρος Παπαγεωργίου Συντονιστής Ο.Β. Κ.Κέρκυρας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.