Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτεραιότητα η έναρξη της Football League

Αυγενάκης
15 Ιανουαρίου 2021 / 17:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι πολλές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Λ. Αυγενάκης θα φανούν στην πορεία κατά πόσο θα είναι λειτουργικές.

Κάποιες από αυτές ήταν αναγκαίες και δεν χωράει αμφισβήτηση πέρα  από τα πολιτικά πιστεύω του καθένα, όπως οι εκλογές στις Ομοσπονδίες εκεί όπου κάποιοι βάλτωναν και έκαναν ότι ήθελαν μετά από 20 και πλέον χρόνια στη θέση του προέδρου. Όμως το θέμα που καίει τον Υφυπουργό αθλητισμού και την ΓΓΑ αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

Μόλις δυο επαγγελματικές κατηγορίες, έχουν αγώνες αυτή τη στιγμή ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάνε η Super League και το βόλεϊ ανδρών. Παρόλα αυτά δεκάδες χιλιάδες αθλητές δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις.

Οι επαγγελματικές ομάδες θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα γιατί οι αθλητές σε αυτές συντηρούν οικογένειες και όσο δεν αγωνίζονται, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Μετά τις δυο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες  στο ποδόσφαιρο ο Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης έχει θέσει σαν προτεραιότητα την έναρξη σε Α2 μπάσκετ, Α1 βόλεϊ γυναικών, υδατοσφαίριση και χάντμπολ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και στη Football League, που κλείνει 10 μήνες χωρίς αγωνιστική δράση, ενώ θα ακολουθήσει η Γ΄ Εθνική. Όλα αυτά πάντα εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ετοιμάζει κάθε εβδομάδα τις εισηγήσεις του και περιμένει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, όμως προχωράει στον σχεδιασμό του έχοντας στα σχέδια ακόμα και την επιστροφή περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στις εξέδρες, με αυστηρούς όρους, κάτι που εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Επίσης έχει ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου δομής και λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ προβλέπεται και η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της νεοσύστατης Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων.

Θα γίνουν κινήσεις αυστηροποίησης των όρων αδειοδότησης των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών, όπως η αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου μετοχικού κεφαλαίου για τις ΠΑΕ των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα «ντόμινο» εξελίξεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού το υπάρχον σύστημα με τρεις επαγγελματικές κατηγορίες που είχε γίνει από τον Γ. Βασιλειάδη θεωρείται ως μη βιώσιμο, κάτω από τις συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά μάλλον η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλο αριθμό επαγγελματικών ομάδων στο ποδόσφαιρο, αφού η οικονομία της δεν αντέχει ούτε τις μισές, κάτι που φαίνεται κάθε σεζόν από τις δεκάδες ή και εκατοντάδες προσφυγές.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια