Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη για τις Εργατικές Κατοικίες

Γκίκας
08 Ιανουαρίου 2021 / 20:38

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας,

με μοναδικό θέμα την πρόοδο των εργασιών στις εργατικές κατοικίες του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας και την παράδοση των πρώτων 50 - 60 κατοικιών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής, για τις προς παράδοση οικίες:
1. Το συνεργείο για τα αλουμίνια έχει πρακτικά ολοκληρώσει τις επιδιορθώσεις.
2. Το συνεργείο που επιδιορθώνει τις ντουλάπες, τις κουζίνες και τις εσωτερικές πόρτες, ομοίως.
3. Οι υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.
4. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί έχουν ολοκληρωθεί.
5. Ολοκληρώνεται οσονούπω η ρύθμιση και ο έλεγχος των καυστήρων των διαμερισμάτων.
6. Η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων έχει ολοκληρωθεί (η βαφή τους εκκρεμεί λόγω βροχών).
7. Το συνεργείο καθαρισμού, ήδη καθαρίζει τις προς παράδοση οικίες.
8. Η κατασκευή των Δεξαμενών λυμάτων έχει ολοκληρωθεί και συνδεθεί με το δίκτυο. (Εκκρεμεί η επίχωση των Δεξαμενών και ο δρόμος πρόσβασης λόγω των βροχών).
9. Η ΔΕΔΔΗΕ έκανε δοκιμή στην γραμμή μέσης τάσης που ενώνει τον ενεργό υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ εκτός του οικισμού με τον Υποσταθμό 5 του οικισμού, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει ακόμη στην ηλεκτροδότηση του Υποσταθμού 4 του οικισμού και εν συνεχεία των κατοικιών (μέσω των γραμμών χαμηλής τάσης), αν δεν εγκατασταθεί το σύστημα Πυροπροστασίας των Υποσταθμών, η μελέτη του οποίου με οδηγίες της ΠΥ Κέρκυρας εκπονήθηκε από ΟΑΕΔ και σήμερα θα αναρτηθεί στο ΤΕΕ και θα επαναπροωθηθείστην ΠΥ Κέρκυρας για τελική έγκριση και υλοποίηση.
10. Λόγω τέλος των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κάποιες διαρροές σε 2-3 στέγες κατοικιών, η επισκευή των οποίων δρομολογείται.
Μετά τα ανωτέρω, έγινε σαφές ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε -εκτός απροόπτου - η παράδοση των 50-60 πρώτων κατοικιών πραγματοποιηθεί τις προσεχείς δύο εβδομάδες.