Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο εμβολιασμός με το ρωσικό Sputnik V ξεκίνησε σήμερα στη Σερβία

σερβία
06 Ιανουαρίου 2021 / 18:04

Η συμφωνία μεταξύ του RDIF και της κυβέρνησης της Σερβίας θα επιτρέψει τον εμβολιασμό 1 εκατομμυρίου ανθρώπων. Οι προμήθειες θα βοηθήσουν τη Σερβία να εξασφαλίσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων κατά του κοροναϊού.

ΜΟΣΧΑ - Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF, το κυρίαρχο ταμείο πλούτου της Ρωσίας) και η κυβέρνηση της Σερβίας ανακοινώνουν τη συμφωνία για την παροχή 2 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V, του πρώτου καταγεγραμμένου εμβολίου στον κόσμο κατά του κοροναϊού.
 
Ο εμβολιασμός κατά του κορανοϊού με το Sputnik V ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων με το παλιό ημερολόγιο) στη Σερβία. Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου παραδόθηκε στη Σερβία στις 30 Δεκεμβρίου 2020. Η χρήση του εμβολίου Sputnik V στη Σερβία εγκρίθηκε χωρίς τη διεξαγωγή πρόσθετων τοπικών κλινικών δοκιμών.
 
Η συμφωνία μεταξύ του RDIF και της κυβέρνησης της Σερβίας θα επιτρέψει τον εμβολιασμό 1 εκατομμυρίου ανθρώπων. Οι προμήθειες θα βοηθήσουν τη Σερβία να εξασφαλίσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων κατά του κοροναϊού. Οι παραδόσεις θα διευκολύνονται από τους διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.
 
Ο Kirill Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, δήλωσε:
 
«Η Σερβία είναι μακροχρόνιος εταίρος της Ρωσίας και υποστηρίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να χρησιμοποιήσει το Sputnik V ως αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Το εμβόλιο βασίζεται σε μια καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων με αποδεδειγμένο ιστορικό ασφάλειας».
 
***
 
Το Russian Direct Investment Fund (RDIF) είναι το κυρίαρχο ταμείο πλούτου της Ρωσίας που ιδρύθηκε το 2011 για την πραγματοποίηση συμμετοχικών επενδύσεων, κυρίως στη Ρωσία, μαζί με αξιόπιστους διεθνείς χρηματοοικονομικούς και στρατηγικούς επενδυτές. Το RDIF λειτουργεί ως καταλύτης για άμεσες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία. Η εταιρεία διαχείρισης της RDIF εδρεύει στη Μόσχα. Επί του παρόντος, η RDIF έχει εμπειρία από την επιτυχή κοινή υλοποίηση περισσότερων από 80 έργων με ξένους εταίρους συνολικού ύψους άνω των RUB2 tn και καλύπτει το 95% των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου RDIF απασχολούν περισσότερα από 800.000 άτομα και δημιουργούν έσοδα που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 6% του ΑΕΠ της Ρωσίας. Η RDIF έχει δημιουργήσει κοινές στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς συν-επενδυτές από περισσότερες από 18 χώρες, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 40 δισ. Δολάρια.