Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πότε θα αρχίσουν τελικά, οι εμβολιασμοί στην Κέρκυρα

εμβόλια
03 Ιανουαρίου 2021 / 18:54
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών των υγειονομικών στο ΕΣΥ έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με αυτό, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κερκύρας και στα άλλα τέσσερα νοσοκομεία των Ιονίων νήσων, της Λευκάδας, της Ζακύνθου και των δυο της Κεφαλονιάς, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και μετά, κλείνοντας και τον κατάλογο των υγειονομικών μονάδων του ΕΣΥ.

Τη Δευτέρα 4/1, σύμφωνα πάντα με τον προγραμματισμό αυτόν, ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 42 νοσοκομεία. Θα ακολουθήσει το προσωπικό άλλων 55 ιδρυμάτων, των περισσοτέρων της 6ης ΥΠΕ από την Πελοπόννησο και τρίτη η ομάδα των εναπομεινάντων 19 νοσοκομείων, των οποίων έως την Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός με τις δόσεις εμβολιασμού. Σύμφωνα με τη διατύπωση θα πρέπει να αναμένεται η έναρξη του εμβολιασμού την ίδια μέρα ή και λίγο αργότερα.
 
100 χιλ. άτομα
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Θεμιστοκλέους, Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις. Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς - δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. (επισυνάπτονται λίστες).

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία - τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία - ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.
Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.