Νοτοπούλου - Αυλωνίτης: Θα στηρίξετε τους ξεναγούς; Πώς και πότε!

Νοτοπούλου - Αυλωνίτης: Θα στηρίξετε τους ξεναγούς; Πώς και πότε!

ΑΘΗΝΑ. Κοινή δήλωση των Τομεαρχών του Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου και Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τη στήριξη των ξεναγών:

11
Δεκεμβρίου / 2020

«Οι επαγγελματίες ξεναγοί βίωσαν στο πετσί τους τη δραματική μείωση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας. Η ειδική αποζημίωση που έχουν λάβει μέχρι σήμερα, συνολικά υποεκτιμά ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης μιας μονογονεϊκής οικογένειας.
 
Είναι ζωτικής σημασίας, η παράταση της επιδότησης για τους επόμενους χειμερινούς μήνες και μέχρι τον Μάρτιο τουλάχιστον, του 2021. Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τη στήριξη των ξεναγών, όταν η ίδια προορίζεται για τη συνέχεια ενός ολόκληρου τομέα, ενός αναπόσπαστου κυττάρου του οργανισμού που λέγεται ελληνικός τουρισμός και μίας ζώσας διαφήμισης της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας, την οποία επιτελούν τα μέλη του προς τους επισκέπτες μας, από όλη την υφήλιο.
 
Όταν, ο εκτιμώμενος αριθμός ξεναγήσεων που έγιναν μέσα στη φετινή τουριστική περίοδο κυμαίνεται μεταξύ του τίποτα και ενός εντελώς περιορισμένου αθροίσματος είναι αδιανόητο να μην κατανοούν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι η κυβερνητική τους αμέλεια καταδικάζει σε συρρίκνωση έναν κλασικό τομέα του τουρισμού μας. 

Το ερώτημα είναι ένα και επείγει. Θα στηρίξετε τους ξεναγούς; Πως και πότε!»