Νεες στάσεις εργασίας των εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας: Τι είπαν Αυλωνίτης και Γκίκας στη Βουλή

Νεες στάσεις εργασίας των εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας: Τι είπαν Αυλωνίτης και Γκίκας στη Βουλή

Με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου αλλά και εξάωρες στάσεις εργασίας την αμέσως προηγούμενη μέρα υποδέχονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

20
Νοεμβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ. Το νομοσχέδιο που δημιουργεί μια μικρή δημόσια Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και μετατρέπει την υφιστάμενη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ξεκίνησε να συζητείται χθες και στη Βουλή. Με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου αλλά και εξάωρες στάσεις εργασίας την αμέσως προηγούμενη μέρα υποδέχονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο κρίσιμος κλάδος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς επικράτησε η άποψη της διεκδίκησης έναντι εκείνης που θεωρούσε ότι είχαν γίνει κάποιες διορθώσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο που είχε βγει σε διαβούλευση το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά την εξαγγελία των κινητοποιήσεων, ελάχιστες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν την 26η Νοεμβρίου ενώ και στις 25/11 θα προκύψουν σοβαρά θέματα, καθώς υπάρχουν δύο εξάωρες στάσεις εργασίας, μία μεταξύ 6 και 12 το μεσημέρι και μία μεταξύ 12 και 6 το απόγευμα, στις οποίες θα συμμετάσχουν διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων.

Η παρέμβαση του Αλ. Αυλωνίτη

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, κάνοντας λόγο για το άνοιγμα δρόμου προς την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έναν  φορέα κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια, αναφερόμενος ειδικά στην Κέρκυρα.

Η Αεροναυτιλία, ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας, το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της και τα συστήματά της, Ραντάρ, Ραδιοβοηθήματα, συστήματα Επικοινωνίας και άλλα, είναι και πρέπει να παραμείνουν περιουσία του Δημοσίου και του Ελληνικού κράτους. Η ΥΠΑ, τα Αεροδρόμια και τα συστήματα Αεροναυτιλίας αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Εθνικής Άμυνας της χώρας σε περίπτωση ανάγκης. Η συνεργασία της ΥΠΑ με την Πολεμική αεροπορία είναι καθημερινή. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η ΥΠΑ να παραμείνει στο στενό πυρήνα του Δημοσίου.

Εισηγητής ο Στέφανος Γκίκας

Για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, 

Ο Στέφανος Γκίκας παρουσίασε το περιεχόμενό του, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το 2016 είχε ήδη ψηφιστεί νόμος για την σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ο οποίος όμως δεν υλοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής τόνισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον προβληματικό ν. 4427/2016  «με βαριά καρδιά» επειδή αποτελούσε προαπαιτούμενο των Θεσμών, ωστόσο δεν προχώρησε στην εφαρμογή του. Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μίας ρυθμιστικής και εποπτικής Αρχής στο χώρο της Πολιτικής Αεροπορίας, δηλαδή της Αρχής Πολιτικής Προστασίας (ΑΠΑ) και του Παρόχου υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων και υδατοδρομίων, δηλαδή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Αποτέλεσμα της μη εφαρμογής του νόμου, ήταν ότι το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της Χώρας, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) επρόκειτο να ξεκινήσει τις διαδικασίες υποβιβασμού των αεροδρομίων της Χώρας μας, καθώς υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν θεωρούνταν ασφαλή.

Τότε, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με την EASA δημιουργώντας ομάδα εργασίας, η οποία είχε ως στόχο την επίσπευση της λειτουργίας της ΑΠΑ και τον πλήρη και καθαρό διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της από την ΥΠΑ.

Ο Στέφανος Γκίκας ανέλυσε την νέα δομή που αποκτά η ΑΠΑ, η οποία είναι πιο λιτή και πιο ευέλικτη από ότι προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το προσωπικό της μειώνεται από τα 487 σε 172 άτομα.
Παράλληλα η ΥΠΑ, από αυτοτελής Υπηρεσία του Δημοσίου, γίνεται ΝΠΔΔ αποκτώντας διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Τονίζεται ότι οι όποιες αλλαγές, δεν θα επιφέρουν μεταβολή στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η Χώρα μας συμμορφώνεται πλήρως με το ενωσιακό δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα, την λειτουργικότητα και στη διαφάνεια.