Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δόθηκε προς χρήση το Ναυσιθόειο

Αθλητικές εγκαταστάσεις
29 Οκτωβρίου 2020 / 18:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, Κ. Κωστάλης

ανακοίνωσε με ανάρτησή του, ότι επιτέλους το Ναυσιθόειο ανοίγει.
Η ανάρτηση αναφέρει: «Σήμερα 29/10/2020 ανοίγει το Ναυσιθόειο. Το πρόγραμμα έχει σταλεί με ηλεκτρονική αλληλογραφία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Εκκρεμούν κάποιες μικρές εργασίες που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του χώρου. Όμως η επιθυμία σας για να ξεκινήσουμε ήταν τεράστια οπότε δεν περιμένουμε άλλο, ανοίγουμε».

Αυτό από μόνο του είναι είδηση, αφού δυο σεζόν το έχουν στερηθεί οι ομάδες του νησιού. Μάλιστα αυτές που χρειάζονται οπωσδήποτε κλειστό γυμναστήριο για αγώνες και προπόνηση έχουν γίνει περισσότερες τα τελευταία δυο χρόνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Κερκυραϊκό, τη ΓΕΚ και τους Λέοντες.
Η λογική λέει ότι με 11 ομάδες μπάσκετ, 4 χάντμπολ, 4 βόλεϊ και 9 κρίκετ η μάχη για εξασφάλιση χρόνου προπόνησης θα είναι μεγάλη. Αν υπολογίσουμε ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν και τμήματα υποδομής καταλαβαίνει κανείς ότι και με το Ναυσιθόειο απλά κάποιες ομάδες, τις 2 ώρες που έχουν στο κλειστό του ΕΑΚΚ, θα τις κάνουν 3 ή 4 εβδομαδιαία για προπόνηση. Ούτε αυτό φτάνει, είναι απλά για να λένε προπονητές και παίκτες ότι έκαναν προπόνηση, χωρίς όμως να καλύπτει ούτε το 50% των αναγκών τους.

Παρόλα αυτά και έστω με δυο χρόνια καθυστέρηση ένας χώρος είναι έτοιμος και δίνεται στις ομάδες. Το ότι υπήρχε η πρόθεση να πληρώσουν ένα μικρό αντίτιμο οι ομάδες για κάθε ώρα προπόνησης δεν ακούγεται λογικό. Ο Δήμος ανταποδοτικά πρέπει να δίνει στον αθλητισμό και οι χώροι αυτοί πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Μόνο μια σύμβαση που να καθιστά υπεύθυνα τα σωματεία για οποιαδήποτε ζημιά θα ήταν αρκετή. Εκτιμούμε ότι μέσα στο πρόγραμμα του Δήμου και την Περιφέρειας πρέπει άμεσα να μπει θέμα ενός ακόμη κλειστού προπονητηρίου, έστω μια ελαφριάς κατασκευής χωρίς μεγάλο κόστος. Οι σημερινές συνθήκες και οι απαιτήσεις για αθλητισμό το επιβάλλουν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια