Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Μπαίνουν και τα ξενοδοχεία στην ανακύκλωση ρούχων

Ανακύκλωση
02 Οκτωβρίου 2020 / 18:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ικανοποιημένος δηλώνει ο επικεφαλής της εθελοντικής πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» Σπύρος Νεράντζης

για τη συμμετοχή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων. «Το πιο σημαντικό τμήμα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, τα ξενοδοχεία, συνεχίζουν και την ανακύκλωση ρούχων.

Το ξενοδοχείο IKOS με έδρα την Δασιά διαθέτοντας περιβαλλοντολογική κουλτούρα, πέρα από την ανακύκλωση 5 ρευμάτων και την διαχείριση των οργανικών , ξεκίνησε και την ανακύκλωση του ακατάλληλου προς χρήση ιματισμού του.

Αυτή την σεζόν δεν ακολούθησε τον δρόμο για το Τεμπλόνι μια μεγάλη ποσότητα από είδη ένδυσης του προσωπικού, από τραπεζομάντηλα, πετσέτες φαγητού και μαξιλάρια που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον.

Με δικό τους μεταφορικό μέσον μετέφεραν στο πρακτορείο Corfu (Αφοί Μπαλή) και μας παρέδωσαν συνολικά 1.137 (χίλια εκατόν τριάντα επτά) τεμάχια ρουχισμού.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τους την πρωτοβουλία και την συμμετοχή στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν την ευαισθησία  της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων στην επιχείρηση και προωθούν την κουλτούρα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Είναι στο χέρι μας να τους υποστηρίξουμε με υποδομές, συνέπεια και συνέχεια ακολουθώντας  νέες  σύγχρονες μεθόδους βασισμένες στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση του ξενοδοχείου, τον Γιώργο Σπανό την προϊσταμένη Ρια Μάμαλη και όλο το προσωπικό για την ευαισθησία τους και την αγάπη τους, για τον περιβάλλον και τον τόπο μας».