Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λέσσης για το άνοιγμα των σχολείων: Θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή

άνοιγμα σχολείων
14 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, έννοια μας είναι η απόκτηση ήθους, γνώσης και η προστασία της δημόσιας υγείας, επισημαίνει στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, θέλω να ευχηθώ στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των δύο πρώτων βαθμίδων του τόπου μας να έχουν μια καλή αρχή και ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό έτος. 
 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να επανεκκινήσουμε τις εκπαιδευτικές διαδικασίες της χώρας είναι πρωτόγνωρες για όλους. Έννοια μας δεν είναι μόνο η απόκτηση του ήθους και της γνώσης αλλά και η προστασία της υγείας, της δικιάς μας, των οικείων μας και των πιο ευάλωτων του κοινωνικού συνόλου.
 
Απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους μας και υπομονή μέχρι να βρεθεί μια γενικότερη λύση, τέτοια που να επιτρέπει την λειτουργία των σχολείων μας όπως την ξέραμε γεμάτη από γιορτές, αθλητικά γεγονότα, εκδηλώσεις και βραβεύσεις.
 
Θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι ετούτη η συνθήκη περιορισμού είναι προσωρινή, ότι τα σχολεία μας δεν θα χρειαστεί να διακόψουν την λειτουργία τους όπως πέρσι και ότι όλοι μας θα τηρήσουμε τις οδηγίες που αφορούν την υγιεινή στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση προστατεύουν την υγεία μας.
 
Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός της εκπαιδευτικής λειτουργίας με τις δυνάμεις που διαθέτει και ελπίζουμε στην καλή συνεργασία όλων προκειμένου να υπερβούμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα των στιγμών».