Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας γιορτάζει φέτος η Σχολή Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ

advertorial
10 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Σχολή Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ, ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1981. Μέχρι

σήμερα συνεχίζει την καλλιτεχνική - εκπαιδευτική  δράση της σε πολλά επίπεδα. Από τους κόλπους της σχολής έχουν ξεκινήσει πολλοί νέοι άνθρωποι σαν μαθητές και σήμερα τους συναντάμε σε κάθε μέρος της Ευρώπης, αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, στον τομέα του Χορού, του Θεάτρου, αλλά και σε άλλες μορφές της επιστήμης και της διανόησης. Με μεγάλο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο, κλείνει εφέτος τα σαράντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Η σχολή Χορού Σωτήρη Μπουχάγιαρ αποτελούσε και αποτελεί σημείο συνάντησης διαφόρων τάσεων της τέχνης και οι δάσκαλοι και τα μέλη των χορευτικών ομάδων της Σχολής αγωνιούν και παλεύουν πάντοτε για την υπεύθυνη χορευτική μόρφωση, καθώς και για τα μηνύματα που εκπέμπουν μέσα από τα θέματα των παραστάσεών τους . Η ηλικία των 4 ετών είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει το παιδί την δραστηριότητά του στο χορό και βέβαια δεν υπάρχει όριο μέχρι πότε μπορεί ένας υγιείς άνθρωπος να σταματήσει.

Στη Σχολή διδάσκονται τα μαθήματα:

Κλασικός χορός σε τμήματα ή προσωπικά,
Σύγχρονος χορός
HIP HOP
Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά
Body Control για ενήλικες όλων των ηλικιών
Ειδικό τμήμα για ανθρώπους που έχουν ελαφρά προβλήματα στο σκελετό και στους μύες
Stretching για όλες τις ηλικίες
Γιόγκα για ενήλικες (άνδρες - γυναίκες) και παιδιά άνω των 4 ετών

Μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε ενήλικες (φοιτητές, ηθοποιούς και όποιοι άλλοι) προκειμένου να βελτιώσουν τις κινητικές τους δυνατότητες και να ανακαλύψουν την θεραπευτική αξία της κίνησης. Σε αυτό το μάθημα δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό, μόνο ανοιχτό πνεύμα και διάθεση.

Υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής εκγύμνασης στο κλασικό και στο body control. Όλοι οι δάσκαλοι της σχολής είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με μακράν εμπειρία στο κάθε τομέα που διδάσκουν.
Υπεύθυνος για την λειτουργία της είναι ο κ. Σωτήρης Μπουχάγιαρ, πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης(Χορού) Ελλάδος, με μετεκπαίδευση στο London School of Art and Dance.  Γεωργίου Θεοτόκη 1 - τηλέφωνο επικοινωνίας 2661041139 - 6944538822