Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Ξεκίνημα προετοιμασίας για αρκετές ομάδες της Α1 κατηγορίας

ΕΠΣΚ
25 Αυγούστου 2020 / 16:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ξεχωρίζει η επιστροφή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού του Α.Ο. Κέρκυρα, με την πρώτη συνάντηση της ομάδας να πραγματοποιείται στο Φαληράκι

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η Δευτέρα 24/8, αλλά και η Τρίτη 25/8, είναι οι ημερομηνίες που αρκετές ομάδες της Α1 έκαναν την πρώτη τους προπόνηση, ξεκινώντας την προετοιμασία τους ενόψει των υποχρεώσεων τους στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Σίγουρα η συγκέντρωση στο Φαληράκι του ΑΟ Κέρκυρα, που επανέρχεται στα πρωταθλήματα, είναι το γεγονός της νέας σεζόν. Παίκτες, διοίκηση, προπονητικό τιμ, μαζεύτηκαν να γνωριστούν και από κει και πέρα θα ξεκινήσει η δουλειά, για την ομάδα την οποία οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με δικαστικούς αγώνες μπόρεσαν να την «πάρουν» στα χέρια τους και να την επαναδραστηριοποιήσουν.   

Όμως από την Δευτέρα 24/8 ακόμα δυο ομάδες, του κέντρου αυτή τη φορά, ο Νέος 2017 και η ΑΕ Καναλίων ξεκίνησαν την προετοιμασία τους, ενώ δυο ομάδες του Βορρά, είχαν πρεμιέρα την Τρίτη 25/8, η Ολυμπιάδα Καρουσάδων και ο Οδυσσέας Αυλιωτών.

Στο Νότο από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν, ο Αστέρας Πετριτή, ο Κεραυνός Αγ. Νικολάου και ο Φαίακας Μαραθιά.

Ο Όλυμπος έχει προγραμματίσει το ερχόμενο Σάββατο 29/8 να κάνει την πρώτη του συγκέντρωση, μαζί βέβαια και η Θύελλα.

Κάποιες ομάδες και από την Α' κατηγορία έχουν ξεκινήσει, αλλά συνολικά οι περισσότερες των τοπικών πρωταθλημάτων έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα ή και αρχές Σεπτέμβρη.

Η όλη κατάσταση με τον κορονοϊό, τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και στο οικονομικό, η αβεβαιότητα για το αν θα γίνουν και πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, είναι ανασταλτικός παράγοντας. Βέβαια η Ένωση έχει δώσει ημερομηνίες και για πρωτάθλημα και για κύπελλο, αλλά πολλοί θεωρούν ότι δύσκολα θα τηρηθούν.

Πέραν όλων αυτών και το θέμα των γηπέδων που πρέπει να ελεγχθούν, να γίνουν κάποια μικροέργα για να είναι έτοιμα για επίσημους αγώνες είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο, ενώ και οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι ένα κομμάτι (ιδιαίτερα για την Α' κατηγορία) που θα παίξει το ρόλο του και θα το ξέρουμε στο τέλος της εβδομάδας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια