Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εξέλιξη της πανδημίας

Σύσκεψη
24 Αυγούστου 2020 / 11:08

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και της ανόδου του δείκτη R. - Στο επίκεντρο και το άνοιγμα των σχολείων, με πιθανό το σενάριο μετάθεσης της έναρξης της σχολικής χρονιάς

ΑΘΗΝΑ.  Σε εξέλιξη είναι (από τις 10:30 το πρωί), στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την αυξητική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Στη σύσκεψη παίρνουν μέρος τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών Λοιμωξιολόγων, όπως και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, κυρίως τοπικού χαρακτήρα, όπου και εφόσον βεβαίως παρουσιαστεί ανάγκη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την πιθανότητα μετάθεσής της να θεωρείται αρκετά πιθανή.

Αυτό που ανησυχεί είναι η μεγάλη διασπορά του ιού, ο τριψήφιος αριθμός κορωνοϊού στην Αττική και η άνοδος του δείκτη R. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επόμενες ημέρες με την επιστροφή των αδειούχων, θα κρίνουν και τα μέτρα της Πολιτείας.

Στο μεταξύ, στις 16:00, το απόγευμα, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση και από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν κατά το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.