Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας για στελέχωση των συνεργείων του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα

ΠΟΕΔΗΝ
13 Αυγούστου 2020 / 16:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας, έκανε η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αλλά και από τον Υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη,

να στελεχώσει άμεσα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα, προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος στους επισκέπτες του νησιού.

Στην επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, τονίζεται πως έχει επισημανθεί πολλές φορές  ότι  για να ελεγχθεί ο κορωνοϊός χρειάζεται να λειτουργούν επαρκή συνεργεία του ΕΟΔΥ, όπως κινητές μονάδες υγείας ΚΟΜΥ,  προκειμένου να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ, ειδικά στα νησιά που αυτήν την εποχή, κατακλύζονται από πάρα πολλούς τουρίστες και από χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Κέρκυρας καταγγέλλει στην ΠΟΕΔΗΝ ότι στο νησί δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να διενεργούν τεστ στα πλοία, με αποτέλεσμα να στέλνουν με προφορική εντολή, νοσηλευτικό προσωπικό στα πλοία προκειμένου να διενεργεί τα τεστ στους επισκέπτες, ενώ δεν είναι αρμοδιότητα του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου να διενεργεί τα τεστ στα πλοία καλύπτοντας μερικώς τις ελλείψεις του ΕΟΔΥ και επιπλέον, το νοσοκομείο έχει μεγάλα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί  και στις ανάγκες του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα που λαμβάνονται από τα πλοία αποστέλλονται για εξέταση στην Αθήνα ή στα Ιωάννινα με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων, ενώ το Νοσοκομείο της Κέρκυρας διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά εξυπηρετεί μόνο τους ασθενείς που εισέρχονται σε αυτόν και όχι τους προληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται στην κοινότητα.