Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» πήγε στο Μον Ρεπό

Θέατρο
07 Αυγούστου 2020 / 19:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21:30, στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό η παράσταση

«Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.  
Το έργο αφηγείται την ιστορία τεσσάρων νέων παιδιών που η μεγαλομανία της ηλικίας και η ανάγκη να δραπετεύσουν από το φυσιολογικό και να ζήσουν μία “ονειρική ζωή” τους οδηγεί σε μία σειρά από λάθη και παρεξηγήσεις.
Με αφορμή ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να εμφανιστούν στον στρατό, ο νεαρός Ντίνος (Χρήστος Χρήστου) αποφασίζει να φύγει με τον κολλητό του τον Άρη (Μιχάλης Παπαδημητρίου) στο εξωτερικό. Με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών φίλων τους, της Γιούλης (Αναστασία Τζελέπη) και της Κικής (Δανάη Σταματοπούλου), προσπαθούν, αποτυχημένα, να κλέψουν τα χρήματα ενός ηλικιωμένου θείου του Ντίνου, του θείου Πέπου.  



Την αποτυχία αυτή έρχεται να συμπληρώσει η συνειδητοποίηση ότι η όλη ιδέα που είχε οδηγήσει τον Ντίνο σε αυτές του τις ενέργειες ήταν μία φούσκα, μία απάτη.  
Σε μία χιουμοριστική ατμόσφαιρα όπου η γλώσσα των νέων και τα πειράγματα μεταξύ φίλων έφεραν το γέλιο στο κοινό, ξετυλίγεται ένα βαθύτερο νόημα. Μέσα από σκηνές τσακωμού και συναισθηματικής φόρτισης, αναδύεται η αίσθηση ανασφάλειας και αποτυχίας που κάθε νέος έχει νιώσει για κάποια περίοδο της ζωής του. Μία ιστορία με την οποία κάθε θεατής μπόρεσε να ταυτιστεί, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.