15ήμερο «λουκέτο» και πρόστιμα-φωτιά σε δύο καταστήματα στην Κέρκυρα

15ήμερο «λουκέτο» και πρόστιμα-φωτιά σε δύο καταστήματα στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο υπεύθυνους επιχειρήσεων συνέλαβε η Αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για παραβίαση κανόνων για την αποφυγή και τη διάδοση του κορωνοϊού.

05
Aυγούστου / 2020

Πρόκειται για ένα κέντρο διασκέδασης και ένα καφέ-μπαρ στα οποία επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα, 10.000 και 3.000 αντίστοιχα. Εκτός των διοικητικών προστίμων, στις επιχειρήσεις επιβλήθηκε προσωρινή αναστολή λειτουργίας 15 ημερών. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας: Συνελήφθησαν σήμερα (05-08-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κέρκυρα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας , δύο ημεδαποί, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για παραβίαση κανόνων για την αποφυγή και τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι δυο συλληφθέντες λειτουργούσαν, αντίστοιχα, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ- μπαρ και κέντρο διασκέδασης, στα οποία δεν τηρούνταν τα μέτρα της απόστασης και του ποσοστού τετραγωνικών ανά άτομα.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 3.000€ στο καφέ- μπαρ και 10.000€ ευρώ στο κέντρο διασκέδασης, και παράλληλα ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων για 15 ημέρες.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. 
 
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ